Re: Neosvobozené DPH v rámci EU
---
K tomu vrácení daně - v ČR ani NL jsme o vrácení nežádali, ale např. slovenská daň správa ve svých metodický pokynech přímo uvádí,že pokud měla být dodávka osvobozena z titulu dodání do jine¨ého čl. státu, tak o vrácení nelze žádat.O vrácení daně se tedy může žádat pouze u případů, kdy plnění nemohlo být osvobozeno od daně. Tudíž pokud by nějaký slovenský plátce z rozmaru nechtěl vystavovat plátcům z jiných čl. států faktury za dodávky, které podle zákona měly být osvobozeny z titulu dodání plátci do JČS, tak těchto případů se vrácení netýká. Myslím si, že to má logiku, a protože soudím, že by to teoreticky mělo být stejné ve všech státech EU, tak jsem na to tazatelku upozornila.
Ale možná to je v Holandsku jinak :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
13. 1. 2009 13:43
Jsem FO, jedn. účto, plátce DPH. Před Vánoci jsem přijala zboží z Holandska, ale poslali mi fakturu i s DPH, ačkoliv jsem jim zasílala svoji registraci DPH a oni jsou také plátci, přesto nejsou ochotni fakturu opravit a poslat novou bez DPH (resp. osvobozenou od DPH). Můžu si nárokovat vrácení tohoto DPH u našeho finančního úřadu? Díky za pomoc. Jana