Re: Potvrzení k neuplatnění odpočtu na d
paní Renato, pokud není žádná změna během roku a za-nec uplatňuje stále, musí toto potvrzení dokládat? v případě,že by neuplatňoval ten druhý !!! to potvrzení nestačí jen jednou za rok např. k 15.2.k RZ pokud tam ta změna nenastane? díky
I tady jsem se setkala s názory, kdy některé mzdové nepožadují potvrzení druhého z manželů každý rok - prý platí stále. Já ho pro jistotu požaduji každý rok - s podpisem prohlášení. Někdy totiž jenom tak třeba zjistíte, že manžel změnil zaměstnání.
no je jasný, když zjistíte změnu, je průšvih - třeba u studenta, který skončil a za-nec nenahlásil, ale to uplatnění slevy na dítě bych asi požadovala jen jednou.vždyť kdyby chtěla například uplatňovat manželka, měl by za-nec nahlásit ne? nebo nevím :-((( mám to doložené jen jednou za rok.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 1. 2009 14:39
Prosím o radu.
Při podpisu o uplatnění nároku při odpočtu na děti musí být každý rok podepsané ten kdo je uplatňuje. Od ledna 2009 bude odpočet na děti uplatňovat manželka(jako náš zaměstnanec), protože manžel ukončil v prosinci zaměstnání a je od ledna na pracovním úřadu. Chci se zeptat, zda musí manžel donést potvrzení, že neuplatňuje odpočet, nebo stačí čestné prohlášení. Kdyby byl zaměstnaný, donesl by potvrzení od zaměstnavatele, ale takhle mu to nemá kdo potvrdit?
Ještě bych se chtěla zeptat, jestli je nějaký termín pro "Potvrzení k neuplatnění odpočtu na děti" - od kdy do kdy by měl zaměstnanec potvrzení donést.
Děkuji za odpověď.