Daňové přiznání

• (neregistrovaný)

13. 1. 2009 15:24

V červenci 08 jsem se vrátila ze zahraničí - mimo EU-takže nedokládám žádný příjem.
    Od toho dne jsem byla hlášená na úřadu práce a pobírala podporu v nezaměstanosti. K tomu jsem si přivydělávala na DPP do maximální povolené výše 4000hrubého, od prosince již pracuji na HPP. Budu si dělat daňové přiznání za r 2008 sama.
    Musím do něj uvádět i příjem z ÚP za těch 5 měs.(podporu) a přivýdělek z DPP???
    Prosím poraďte! Děkuji :-)

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 1. 2009 16:19

Renata (neregistrovaný)

Re: Daňové přiznání
      Podpora v nezam. je soc.dávka, nedaní se, proto se v DP neuvádí. V případě DPP, pokud jste měla podepsané prohlášení a tedy odvedenou zálohovou daň, musíte tento příjem v DP uvést.

• 13. 1. 2009 16:26

Vendula (neregistrovaný)

Prohlášení jsem k podepsání nedostala, ale dokládala jsem ÚP výši přivýdělku - aby nepřesáhl povolené 4000 hr. a tam bylo vyčíslení kolik je pak v čistém. takže předpokládám, že za mě zaměstanavatel daň i odvedl.

• 13. 1. 2009 17:03

Renata (neregistrovaný)

Takže pokud vám sráželi srážkovou daň, ta je konečná, a tu v daňovém přiznání uvádět nebudete.

• 14. 1. 2009 15:21

Vendula (neregistrovaný)

Koukla jsem na tu výpl.pásku z DPP a ano, je tam srážková daň. Žádné placení soc.poj. pouze srážková daň.
      Takže ani toto nebudu do daňového přiznání uvádět? ani ten hrubý příjem z DPP? Takže bych měla do daň.přiznání uvést jen příjem z HPP za prosinec??? Děkuji za radu!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).