Re: Pro administratora fora
Poslala jsem upozornění na tento thread administrátorovi, snad se sem podívá. Já sice nemusím furt dokola vypisovat jméno a heslo, protože můj pc si to pamatuje, ale ani u mě to nefunguje dokonale. Vždycky když na BC přijdu, mám v kolonce připraveno svoje jméno (normálně písmem) a heslo (tečkami) a musím kliknout na "přihlásit se." Nepřihlásí mě to automaticky, ačkoliv na jiných diskuzích mi to automaticky funguje - prostě tam zabrousím a jsem už přihlášená.
Re: Pro Evu M.
Evi,jsem technický antitalent ... já se nikam nepřihlašuji, kliknu na BC a odpovídám, koukám ..., to je špatně ? K čemu je přihlašování ? Já vím, že asi kroutíte hlavou, ale já to vážně nevím, když mě to vezme bez přihlášení, tak k čemu je to přihlášení ... Omlouvám se za trapný dotaz, ale nebojím se toho, jdu do něho :) díky ! I se pod to podepíšu ..., fuj
Zdravím :-) Trapný dotaz to není. Faktem je, že tady na BC se (zatím?) dá vegetovat úspěšně i bez registrace a přihlašování,takže registrace může vypadat jako zbytečná. Ale je otázkou, jak to tady na BC bude do budoucnosti.
Na řadě diskuzí na internetu mohou neregistrovaní pouze prohlížet a pouze registrovaní mohou vkládat příspěvky. Účelem podobných omezení je snaha adminů o udržení jakés takés úrovně diskuze. Jistě víte, že na internetu se někteří lidé chovají dost divně - pod záštitou (zdánlivé) anonymity se chovají nevhodně a píšou věci, které by z očí do očí nikdy neřekli.
I tady na BC bývaly v minulosti problémy s nevhodným chováním některých jedinců, s hádkami, osočováním atd. To bývalo v době, kdy bývala diskuze zcela nemoderovaná. Po zavedení moderátorů tyto jevy jakžtakž vymizely, ale ideální to není ani nyní.
Registrace je zatím dobrovolná, do budoucna bude možná doporučená nebo i povinná - jak rozhodne admin. V každém případě je dobré se registrovat už proto, aby se nikdo nemohl podepisovat jako vy. Pokud si tady tedy svými příspěvky uděláte "dobré jméno" - což už se řadě lidí povedlo - tak si registrací tento svůj nick ochráníte před kýmkoliv jiným, kdo by se chtěl začít podepisovat jako vy, ať už nechtěně nebo i úmyslně. A mohl by se ptát třeba úplně blbě a zkazit vám pracně budované dobré jméno.
Ohledně registrace byste měla najít vstupní pole a info vpravo nahoře, ale přesný postup vám nenapíšu. Já jsem se registrovala hned ze začátku a už si to přesně nepamatuju. Teď už tam to upozornění na možnost registrace nevidím, protože jsem registrovaná (ne partnerka :-)))
PS: Jak to, že také ponocuju? Vyberte si odpověď:
1) Ještě musím udělat mzdy, spěchá to.
2) Co jiného by účetní měla dělat takhle pozdě večer než pracovat? :-))) Vy snad znáte lepší noční aktivity než účtování? :-)))
Re: Pro administratora fora
Potvrzuju problém - přihlášení mi vydrží v rámci jedné session i po jejím ukončení v další, ale jen po omezenou dobu. Možná něco s nastavením expirace v cookies (z obsahu to nepoznám)...
>Poslala jsem upozornění na tento thread
>administrátorovi, snad se sem podívá. Já sice nemusím furt dokola
>vypisovat jméno a heslo, protože můj pc si to pamatuje,
>ale ani u mě to nefunguje dokonale. Vždycky když na BC
>přijdu, mám v kolonce připraveno svoje jméno (normálně
> písmem) a heslo (tečkami) a musím kliknout na
>"přihlásit se." Nepřihlásí mě to automaticky, ačkoliv na
>jiných diskuzích mi to automaticky funguje - prostě tam
>zabrousím a jsem už přihlášená.
To už je nastavení MSIE pro zapamatování obsahu formulářů.
Re: Pro gravera
MSIE 7.0 EN
Tools - Internet Options, pak záložka Content, sekce AutoComplete, tlačítko Settings, následný dialog zobrazí volby, co všechno chcete ukládat:
Forms: zapamatují se např. hodnoty z políček pro vkládání uživatelských jmen
User names and passwords on forms: zapamatují se i hesla k uživ. jménům
Prompt me to save passwords: vždy se nejdřív zobrazí dotaz, jestli chcete obsah uložit (tzn. můžete ukládat selektivně).
Je jasné, že zapamatování nastavíte jen na počítači, ke ketrému nikdo jiný nemá přístup.
Tech: funguje pouze pro formuláře v tagu Form, metody get nebo post, pokud je to udělané jinak, nemusí zapamatování fungit. Event mě někdo opravte - moc tomu nehovím.
Nemám teď k dispozïci český MSIE - snad je to jasné nebo to někdo doplní v češtině.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
13. 1. 2009 17:53
Nevim zda se to resi, ale cookies funguji jen dokud se nezavre prohlizec. Pak se musim opet prihlasovat.
Pokud to vsem jde, tak mam neco spatneho v PC, a timto se omlouvam za tento dotaz. :-)