Nevybraná dovolená

• (neregistrovaný)

14. 1. 2009 7:49

Dobrý den,chtěla jsem se optat jestli mám nárok na proplacení dovolené zaměstnavatelem.Chystám se nastoupit od 1.3.09 na mateřskou dovolenou a z minulého roka mi zbývá nevyčerpaných 13dní dovolené.Z důvodu pracovní problematiky nemám možnost si dovolenou nyní vybrat.Je tedy zaměstnavatel povinnen mi dovolenou proplatit či ne?On tvrdí že ne.Děkuji za odpověď Zelenková

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 1. 2009 8:20

Líba (neregistrovaný)

Re: Nevybraná dovolená
      Zaměstnavatel má pravdu, dovolenou lze proplatit jen při ukončení pracovního poměru. Požádejte před skončením mateřské dovolené o čerpání dovolené za rok 2008 a 2009, tak aby navazovala na mateřskou dovolenou.

• 14. 1. 2009 8:28

Zelenková (neregistrovaný)

Děkuji za odpověď a ještě jedna otázka: Jak se mi potom vypočítá výše rodičovského příspěvku?
      Mám totiž pocit,že ať udělám co udělám budu bita za to že jsem si tu dovolenou nevybrala :-(

• 14. 1. 2009 8:34

Líba (neregistrovaný)

To je hloupost. O rodičovský příspěvek požádáte hned po skončení pobírání PPM, takže budete mít příjem za dovolenou a rodičovský příspěvek současně. Nezapomeňte požádat zaměstnavatele písemně o rodičovskou dovolenou, budete-li ji čerpat.

• 14. 1. 2009 8:40

Zelenková (neregistrovaný)

Aha,děkuji moc za srozumitelnou odpověď,ještě se optám na detaily na naší firemné mzdové účtárně.Zelenková

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).