Re: roční zúčtování daně
Jsou dvě možnosti. Buď mu pohrozte, že na tuto skutečnost upozorníte FÚ, což bude mít s velkou pravděpodobností za následek kontrolu. Třeba si to ještě rozmyslí.
Druhá možnost je vyžádat si u něho potvrzení o zdanitelných příjmech a podat si sama daňové přiznání.
Mám trochu pocit, že roční zúčtování by Vám měl udělat současný zaměstnavatel. Ten minulý Vám totiž nemůže přeplatek mzdy vrátit v rámci mezd, takže si myslím, že je logické, že Vám jej nechce udělat. V roce 2008 jste určitě v prohlášení podepsala, pouze to, že budete uplatňovat slevy, žádost o roční zúčtování se podepisuje, až do 15.února 2009. V rámci současného zaměstnavatele. Takže doporučuji se domluvit s novým zaměstnavatelem nebo si opravdu udělat přiznání sama, je to docela jednoduché.
Nový zaměstnavatel nesmí provést RZD, může ho udělat jen poslední zaměstnavatel v roce. Vrátit přeplatek bývalému zaměstnanci není problém ani pro mzdový program ani pro normální mzdovou účetní.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
14. 1. 2009 8:21
Dobrý den, prosím o informaci, zda je zaměstnavatel povinen provést zam-ci roční zúčtování daně. Ukončila jsem PP k 31.12.2008 po výpovědní lhůtě a vedoucí mi řekl, že mi roční zúčtování neudělá (prohlášení mám podepsané). Co mám dělat? Děkuji všem.