Roční zúčtování daně

• (neregistrovaný)

14. 1. 2009 8:21

Dobrý den, prosím o informaci, zda je zaměstnavatel povinen provést zam-ci roční zúčtování daně. Ukončila jsem PP k 31.12.2008 po výpovědní lhůtě a vedoucí mi řekl, že mi roční zúčtování neudělá (prohlášení mám podepsané). Co mám dělat? Děkuji všem.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 1. 2009 8:30

Líba (neregistrovaný)

Re: roční zúčtování daně
      Jsou dvě možnosti. Buď mu pohrozte, že na tuto skutečnost upozorníte FÚ, což bude mít s velkou pravděpodobností za následek kontrolu. Třeba si to ještě rozmyslí.

Druhá možnost je vyžádat si u něho potvrzení o zdanitelných příjmech a podat si sama daňové přiznání.

• 14. 1. 2009 10:17

katka M (neregistrovaný)

Mám trochu pocit, že roční zúčtování by Vám měl udělat současný zaměstnavatel. Ten minulý Vám totiž nemůže přeplatek mzdy vrátit v rámci mezd, takže si myslím, že je logické, že Vám jej nechce udělat. V roce 2008 jste určitě v prohlášení podepsala, pouze to, že budete uplatňovat slevy, žádost o roční zúčtování se podepisuje, až do 15.února 2009. V rámci současného zaměstnavatele. Takže doporučuji se domluvit s novým zaměstnavatelem nebo si opravdu udělat přiznání sama, je to docela jednoduché.

• 14. 1. 2009 11:10

Líba (neregistrovaný)

Nový zaměstnavatel nesmí provést RZD, může ho udělat jen poslední zaměstnavatel v roce. Vrátit přeplatek bývalému zaměstnanci není problém ani pro mzdový program ani pro normální mzdovou účetní.

• 14. 1. 2009 8:50

Evelína (neregistrovaný)

Zaměstnavatel je povinen Vám provést roční zúčtování, pokud jste pracovala až do 31.12.2008 a pokud jste o toto roční zúčtování zažádala.

• 14. 1. 2009 10:30

Zdenka (neregistrovaný)

Nový zaměstnavatel Vám v žádném případě nemůže udělat roční zůčtování za rok 2008. Pokud Vám ho nechtějí udělat, podejte si daňové přiznání sama.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).