Zaměstnavatel neplatí správně mzdu

• (neregistrovaný)

14. 1. 2009 9:13

Dobrý den , potrebuji poradit-V listopadu jsem byla na služební cestě v praze dodnes nemam zaplacené přesčasy 24h,pořád jenom slibuji ze to bude a kazdy mesic se nic nedeje.Ted mi prisla vyplatni paska na které opět přesčasy nebyly a chybělo tam dalších 13,5hodin za prosinec.Pro tohoto zaměstavatele už od 1.1.09 nepracuji.
    Poradí mi prosím někdo co proti tomu můžu dělat,aby mi to vše zaplatili??Děkui

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 1. 2009 10:03

R.K. (neregistrovaný)

Re: Zaměstnavatel neplatí správně mzdu
      Obraťte se na příslušný Inspektorát práce. Nejprve bych ale písemně vyzvala zaměstnavatele k doplacení a upozornila bych ho, že pokud se tak nestane, hodláte se na inspektorát obrátit. Většinou to zabere. Přeju šťastné pořízení.

• 14. 1. 2009 12:16

VH

Já bych si nejprve ověřila, zda na zmiňované pracovní cestě o přesčasovou práci skutečně šlo a v jakém rozsahu. Raději na to upozorňuji, protože se může jednat i o časové úseky, za které mzda nenáleží (tudíž se nemůže ani jednat o přesčas).

• 14. 1. 2009 13:11

Luussy (neregistrovaný)

Moje Brněnská pobočka to započítavala jako přesčasové hodiny.Je to odsouhlaseno a bylo na to Upozorňováno několikrát aby to v Praze zaslali na muj účet(jelikož nám mzdy a veškerý personální věci počítají v Praze).Člověk, který to má na starosti na to zřejmě kašle už od listopadu....

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).