Dobrý den,
odvody budete samozřejmě platit z obou živností. K oběma živnostem si také uplatníte buď skutečné nebo paušální výdaje. Vždy shodně pro všechny živnosti. Samozřejmě v případě paušálů s příslušným procentem.
Zálohy na odvody v prvním roce (zahájení nové živnosti) neměníte, pokud je tedy dle výše příjmů z předchozího období vůbec platit musíte. Platíte tak, jak Vám vyšly z přehledů. Následně po podání přehledů, kde bude základ z obou živností (příjmy po odpočtu výdajů) se vypočte doplatek a případně zálohy nové.
Dagmar Kučerová ::)
Dobrý den,
ptal jste se na příjmy z reklamy, u kterých samozřejmě nutné živnostenské oprávnění je.
Ve Vašem případě se to společnost snaží obejít dealerskou smlouvou. Ovšem i tak je nutné příjem zdanit. Je to podobné jako předchozí dotaz ohledně uzavřené zprostředkovatelské služby.
Za zaslané podmínky děkuji. V nejbližší době připravíme na oba způsoby výdělku článek, kde uvedeme stanoviska odborníků.
Dagmar Kučerová ::)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 4. 2011 19:37
Dobrý den, jako hlavní příjem jsem zaměstnanec. Jako vedlejší činnost mám salon na úpravu psů jak ze zaměstnání tak ze salonu se platí pojištění, chci si udělat ješě II. živn. list pro příjem z internetové reklamy. Jde mi o to, jestli z toho příjmu budu muset platit sociální a zdravotní popř. kolik (aby to vůbec něco vydělalo...)
Díky předem