Re: oprava fa rok 2008
musim psat opet, jako o par radku vyse, ze mate spatny ucetni program. pracuju v danove firme a toto resime neustale. neni mozne, kdyz jeste neni termin pro odevzdani dph, natoz pro odevzdani dane z prijmu, ze nemuzete opravovat v roce 2008.
fakturu bych si opravil v prosinci, dph tudiz bych mel dobre a to ze je zaplacena me nezajima. mam ji tedy jako preplatek, ktery mi bud v roce 2009 vrati zpet nebo zapoctou s dalsi fakturou.
vsechno co budete delat jineho nez toto je kompromis a vetsinou to bude spatne. bohuzel. jedine tak trosku reseni bych videl v nejakem internim dokladu ale dph by jste tak jako tak mela mit v 12/2008 dobre. pri kontrole budou chtit videt doklad. protistrana tam bude mit ale jiny nez vy. ona si to jiste do prosince opravi a tu starou vyhodi.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
14. 1. 2009 13:10
Dobry den,prosim o pomoc.
Firma, ktera nam v prosinci dodala a vyfakturovala zbozi-my jej uhradili nam ted poslala tuto fa z prosince opravenou s tim ze nam nauctvali misto 40% slevu jen 35% slevu a rozdil penez nam ted vraci na ucet. Prosim jak si to mam zauctovat? Kdyby mi poslali dobropis tak je mi to jasne, ale kdyz opravili fakturu, kterou uz mam uhrazenou a opravit ji jiz nemuzu, myslite ze si muzu opravenou fa poslanou v lednu se zd.pln. v prosinci zadat jako dobropis jen na tu rozdilnou castku ktera nam prijde na ucet?
Dekuji Veronika