Re: Bývalý spoluvlastníci nemovitosti
je to jako kdyby Vám vaše bývalá paní domek prodala měli jste mít smlouvu a odhad, a na vaši paní se vztahuje daň z převodu nemovitosti.Daň z příjmu z utržených peněz za dům je druhá věc. Základ daně pro daň z převodu nemovitosti je buď cena prodejní nebo cena uvedená ve znaleckém posudku a to ta která je vyšší.Z vlastní zkušeností s převodem vlastnických podílů vím, že pár stovek za radu u právníka před převodem se opravdu vyplatí popř. zjištění skutečností než převod učiníte. Prostudujte http://business.center.cz/business/pravo/zakony/trojdan/cast1.aspx § 8,9,10.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
14. 1. 2009 17:43
Dobrý den, nevím zda mi může někdo poradit,ale byl bych velice rád. Byl jsem spoluvlastníkem nemocitosti se svou bývalou,ta chtěla spoluvlastnictví ukončit,v prosinci 2008 jsem ji na účet poukázal 500tis a podepsali dohodu o zrusení spoluvlastnictví a vypořádání. Musí z toho zaplatit daň a teď to zváštní na finančním úřadě jí řekli že musí zaplatit daň z celé hodnoty nemovitosti a že tam musí poslat odhadce. Ještě jí řekli že když to neudělá mohou to vymáhat soudně a dokonce prý že když by utekla do ciziny budou daň vymáhat po mně. Nechápu proč by měla platit daň z hodnoty celého domu když ho nevlastní ani ty peníze nemá myslel jsem že peníze z vyrovnání řeší daň z příjmu.poradí mi tu někdo prosím