Re: Věcné břemeno
určitě, když už jste to povolila a na svém pozemku dovolila cizí přípojky, ošetřete si to smlouvou a radím pokud vám nějakou donese druhá strana rychle si najděte právníka a konzultujte ji s ním, vyhnete se tím nemalým a nemilým věcem v budoucnu a to za těch pár stovek stojí.
Určitě to "dožeňte papírově", budete mít jasno v právech a povinnostech. Tím, že jste nejdřív povolila uloižit sítě a pak teprve to legalizujete, jste se připravila o možnost licitovat o ceně za věcné břemeno.
Smlouva se posuzují podle obsahu, nikoliv podle napisu. Pokud by paní skutečně uzavřela jen Smlouvu o smlouvě budoucí, tak se zavázala, že někdy v budoucnu uzavře Smlouvu o věcném břemeni. Na základě SoSB by se konat (ukládat potrubí) nemělo, zápis do katastru podle ní není podle mého názoru možno učinit, právě kvůli tomu, co SoS řeší (uzavření konkrétní smlouvy v budoucnu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
14. 1. 2009 19:00
Na své pozemku jsem dovolila vybudovat kanalizační a vodovodní řád pro3 rodinné domy.Nyní je po mě žádáno podepsat věcné břemeno.Prosím o radu zda jsem povina či ne