Nárok na dovolenou?

• (neregistrovaný)

15. 1. 2009 11:10

Dobrý den,
    chci se Vás zeptat, když mi zaměstnavatel dal výpověď a hledám si novou práci, mám nárok na dovolenou? Kolik dní a je to placené či neplacené volno?? PROSÍM PORAĎTE MI A CO NEJDŘÍV!!! MNOHOKRÁT DĚKUJI!!!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 1. 2009 11:27

VH

Re: Nárok na dovolenou?
      Mám dojem, že se ptáte nikoliv na dovolenou, ale na pracovní volno za účelem vyhledání nového zaměstnání. Toto pracovní volno se poskytuje v rozsahu jeden půlden za každý týden odpovídající 2měsíční výpovědní době, se souhlasem zaměstnavatelem ho lze slučovat. Je to pracovní volno jako každé jiné, tzn. že zaměstnanec je povinen prokázat, že plnil účel, k němuž toto volno směřuje. Jedná se o pracovní volno bez náhrady mzdy, pouze končí-li PP výpovědí nebo dohodou podle § 52 a) až e) ZP, náhrada mzdy náleží. Dovolená se řídí obecnými pravidly, tzn. pokud v roce 2009 odpracujete alespoň 60 prac. směn, bude vám náležet poměrná část dovolené za kal. rok v rozsahu 1/12 za každý celý měsíc trvání PP. Pokud 60 pracovních směn neodpracujete, bude se jednat o dovolenou za odpracované dny v rozsahu 1/12 dovolené za kal. rok za každých 21 odpracovaných dnů.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).