Re: Rozhodnutí o dočasné prac. neschopno
já jsem se na to informovala na oSSZ, protože mně většina zam-ců nosí s III. dílem i IV. díl, aniž by věděli, jak dlouho budou nemocní.
Dokonce i to takto přišlo z nemocnice - samozřejmě IV. díl nevyplněný od zam-ce.
prý to tak je možné, že jim IV. díl lékař ihned předá s III: dílem, pokud ho zam-ec předá ve MÚ a nemoc netrvá déle než 14 KD, tak se má IV. díl založit ve firmě a nic s ním nedělat
jenže, já mám teď obavy z toho, že mám III. a IV. díl neschopenky, ale potvrzení na likvidaci náhrady mzdy (Potvrzení o trvání PN) zam-ci nedonesou a budou se rozčilovat, že jsem jim to nezaplatila
a navíc si nevyplnli IV. díl 2. stranu (podpis a kam chtějí nemoc. dávky zaslat), tak to ani nebudu moci předat ke zpracování na OSSZ, protože bez řádného vyplnění OSSZ nic nezaplatí
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
15. 1. 2009 11:42
Zaměstnanec donesl III. díl - modrý, IV. díl - červený a V. díl - červený. Nemocný byl od 6.1.09 - 14.1.09, prosím o info co mám vyplnit, popřípadě zda mám něco odeslat na OSSZ. Nějak se v tom neorientuji. Děkuji