Re: daň z příjmů prosím poraďte mi
v tomto případě nemusíte žádat o roční zúčtování daně ani nemusíte podávat daňové přiznání
ale byl byste sám proti sobě, můžete u posledního zam-tele (kde jste byl do srpna) požádat o RZD, ale spíš bych doporučovla, abyste si od zam-tele, kde jste byl do srpna, vyžádal Potvrzení o zdanitelných příjmech a podal si daň.př. na FÚ sám, zvlášť, když máte v okolí známou, která tomu rozumí
Vy totiž uplatníte celoroční slevu na poplatníka a opravdu můžete dostat velkou část daní, kterou jste zaplatil, zpět
(podporu do tohoto daň. přiznání neuvádíte)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
15. 1. 2009 15:50
Dobrý den,
v měsících leden-srpen 2008 jsem byl zaměstnaný, od 9 měsíce jsem byl až do konce roku na úřadu práce a bral podporu. Jiný příjem jsem neměl a u zaměstnavatele jsem měl podepsanou jenom slevu na poplatníka v růžovém formuláři. Děti nemám. Chtěl jsem se proto někoho zeptat, jestli jsem poviný podávat za 2008 daňové přiznání a zda se mi to vyplatí? Známá mi vysvětlovala, že když jsem od září do prosince slevu neuplatňoval (bral jsem tu podporu), tak že dostanu od finančního úřadu velkou vratku daně. Je to pravda? Prosím poraďte. Díky moc za každou radu!