Daň z příjmů prosím poraďte mi

• (neregistrovaný)

15. 1. 2009 15:50

Dobrý den,
    v měsících leden-srpen 2008 jsem byl zaměstnaný, od 9 měsíce jsem byl až do konce roku na úřadu práce a bral podporu. Jiný příjem jsem neměl a u zaměstnavatele jsem měl podepsanou jenom slevu na poplatníka v růžovém formuláři. Děti nemám. Chtěl jsem se proto někoho zeptat, jestli jsem poviný podávat za 2008 daňové přiznání a zda se mi to vyplatí? Známá mi vysvětlovala, že když jsem od září do prosince slevu neuplatňoval (bral jsem tu podporu), tak že dostanu od finančního úřadu velkou vratku daně. Je to pravda? Prosím poraďte. Díky moc za každou radu!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 1. 2009 16:10

xy5

Re: daň z příjmů prosím poraďte mi
      v tomto případě nemusíte žádat o roční zúčtování daně ani nemusíte podávat daňové přiznání
      ale byl byste sám proti sobě, můžete u posledního zam-tele (kde jste byl do srpna) požádat o RZD, ale spíš bych doporučovla, abyste si od zam-tele, kde jste byl do srpna, vyžádal Potvrzení o zdanitelných příjmech a podal si daň.př. na FÚ sám, zvlášť, když máte v okolí známou, která tomu rozumí
      Vy totiž uplatníte celoroční slevu na poplatníka a opravdu můžete dostat velkou část daní, kterou jste zaplatil, zpět
      (podporu do tohoto daň. přiznání neuvádíte)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).