Re: Ekcekuce ze mzdy - mám poprvé :-((
musíte počítat z čisté mzdy,ale bez daň.bonusu, pokud má (včetně nemocenských, pokud je vyplácíte)
mně totiž nějak nevychází 7000 Kč čistého, ale budiž
musíte vědět, zda má vyživované osoby (manželku, dítě...) nelze odpočet na družku
7000 (čistá mzda) - 4187,33 Kč (nezab. částka na povinného, tedy tohoto zam-ce) - 1046,83 Kč (na každou z vyživ. osob)
předpokládám, že je sám 7000 - 4187,33 = 2812 : 3 = 937 Kč (nepřednostní), pokud by to byla přednostní, tak můžete srazit 937 x 2 = 1874 Kč
(nerozumím té poznámce z VZP přednostní a nepřednostní, z VZP by měla být 2/3 exekuce)
srážíte ihned (tedy z prosincové mzdy), ale budete deponovat na firemním účtu, dokud nenabyde právní moci
až nabyde PM, tak budete srážet a odesílat dál, ale vše, co jste deponovala odešlete
od ledna mají být jiné nezabavitelné částky, takže v lednové mzdě budete počítat zase jinak
Re: Ekcekuce ze mzdy - mám poprvé :-((
Stáhněte te si z adresy:
http://rapidshare.com/files/182575626/Srazka_ze_mzdy.xls
jako freeuživatel program pro výpočet. Případně pošlu na mail.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
15. 1. 2009 17:07
Prosím o radu, přišel mi dnes 15.01.2009 dopis o zrážení ze mzdy přednostní a nepřednostní pohledávky na VZP. Vůbec nevím, jestli srážím až za výplatu leden 2009 nebo už ještě za prosinec? Výplatní termín je 20!! Dále nevím jak vypočítat. Zaměstnanec má minimální mzdu 8.000 hrubého, což má 7.000 čístého. Jak na to?? Děkuji moc za radu chytřejší!!!