Návrt z RD-firma změnila formu podnikání

• (neregistrovaný)

15. 1. 2009 17:33

Dobrý den, v dubnu 2009 mi končí rodičovská dovolená a měla bych nastoupit zpět do zaměstnání. Můj zaměstnavatel, ale během mé rodičovské dovolené změnil formu podnikání ze společného podnikání 2 fyzických osob na s.r.o. a má jiné IČO i název. Zpět mě zřejmě nevezmou, a tak by mě zajímalo:

1. Zda na tuto s.r.o. přecházejí povinnosti a závazky staré firmy - čili, zda mám právo do firmy opět nastoupit nebo zda už vlastně nemám kam nastupovat a netýká se mě tedy ani případné odstupné.

2. Pokud by mě vzali do práce zpět, ale na jinou nižší pozici, jaký minimální plat jsou mi povinni nabídnout. Předpokládám, že když bych dříve brala např. 40 tis.Kč nemohou mi nyní nabídnou plat 20 tis.Kč nebo ano? Pokud ano a já to odmítnu a oni pro mě nic jiného mít nebudou - kdo má komu dát výpověď a jak je to s odstupným.

Moc děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 1. 2009 18:29

Jiřka (neregistrovaný)

Re: Návrt z RD-firma změnila formu podni
      Zda Vás s.r.o. převezme se všemi právy a povinnostmi či ne si s nimi nejprve musíte ujasnit. Pokud by Vás s.r.o. takto nepřevzalo, pak musí situaci vyřešit původní zaměstnavatel - a to tak, že Vám dá výpověď nebo se s Vámi na ukončení dohodne z důvodu zrušení. Odstupné náleží. Pokud Vám tu výpověď ještě nedal, tak jste stále vedená pod ním, takže na toto se ho musíte zeptat, jak bude situaci řešit. Pokud řekne, že Vás převezme s.r.o., pak Vás převede s Vaší platnou pracovní smlouvou, tzn. se smlouvou, kterou máte nyní. Takže pak z hlediska druhu práce a výše mzdy bude záležet na tom, jak a co v ní máte smluvené. Pokud by Vám chtěli dát jiný druh práce, než máte smluvený ve smlouvě, pak pouze s Vaším souhlasem (tj. sepsal by se dodatek ke smlouvě s touto změnou). Pokud tam máte smluvenou i výši mzdy, pak opět změna jen s Vaším souhlasem. Pokud ji smluvenou nemáte, pak ji může zaměstnavatel změnit sám.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).