Re: paní xy5 propadlá dovolená z dův. ne
>>>mám prosbu zda je to správně:
>>>měli jsme od 12.12.2007 do 11.12.2008 nemocného
>>>za-nce
>>>(do vyčerpání podpůrčí doby - 1 rok)
>>>tomuto za-nci převedla účetní dovolenou z roku 2007
>>>do
>>>roku 2008 7 dní dovolené. jak píši za-nec marodil od
>>>roku 2007 takže si dovolenou z roku 2007 nemohl po
>>>celý
>>>rok 2008 vybrat. do práce nastoupil 12.12.2008 na
>>>zkrácený úvazek a teď se ptám:
>>>měl mu za-tel v roce 2008 (v prosinci) těchto 7 dní
>>>nařídit? měl nastoupit tento za-nec na dovolenou v
>>>roce
>>>2008 a vybrat si těchto 7 dní dovolené z roku 2007?
>>>je
ano, měla mu tato dovolená nařízena k čerpání, pokud ji nevyčerpal, tak mu propadla
>>>to takhle správně? pokud nenastoupil dovolená mu
>>>propadá a v roce 2008 neodpracoval 60 dní a ani 21
>>>dní
>>>takže nemá nárok na absolutně žádný den dovolené?
>>>
>>>7 propadlo na 20 nevznikl nárok, nic mu nebudu
>>>krátit,
>>>jelikož není co. ano x ne? děkuji mnohokrát
>>
ano, nemá odpracovaných alespoň 21 PD, tak za r. 2008 žádný nárok na dovolenou nevznikl
>>ano, ano
>
>děkuji moc za odpověď, spoléhám na vás :-)))
jenže on byl nemocný od 12.12.2007 do 11. 12. 2008
za každý kal. rok se posuzuje nárok na D samostatně
nejprve musíte zjistit, zda má vůbec odpracovaných 60 PD v tom roce, a to on nemá (1.1.-11.12.2008 byl na neschopence), také nemá splněnou další podmínku, kterou je odpracování alespoň 21 PD, aby měl nárok alespoň na 1/12
ta Vaše poznámka se týká toho, kdyby u Vás byl celý kal. rok v prac. poměru a měl neomluvenou absenci, tak za tu můžete krátit dovolenou (za každý den neoml. absence o 1-3 dny), takže můžete pokrátit tak, aby mu zbyly alespoň ty 2 týdny (nemůžete mu pokráti za neoml. absenci celých 20 PD)
vše je popsáno v Zákoníku práce v oddílu Dovolená
paní xy5 moc vám děkuji za vámi poskytnuté informace, které jsou pro mě nesmírně cenné.nebýt vás, většinu věcí bych do této doby nevěděla. velmi si vážím vaší ochoty a trpělivosti. ještě bych se vám chtěla s něčím svěřit, nevím ovšem zda mohu, raději bych osobně.moje e-mailová adresa je andrys.vesela@seznam.cz ještě jednou vám děkuji Andrea
Já jsem na začátku listopadu informovala písemně všechny mistry o tom, kolik který zaměstnanec má dovolené ještě z r. 2007 s tím, že jim mohu do r. 2009 převést jenom 5 dní (my máme 25), takže si všichni vybrali dovolenou tak, aby o ni nepřišli (kromě toho jednoho, který měl staré moc a byl prostě nepostradatelný).Co všechno se snažíme hlídat...a když pak někde uděláme chybu, tak nám nadávají, přitom spoustu věcí děláme, aniž bychom museli..:-))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
15. 1. 2009 22:42
mám prosbu zda je to správně:
měli jsme od 12.12.2007 do 11.12.2008 nemocného za-nce (do vyčerpání podpůrčí doby - 1 rok)
tomuto za-nci převedla účetní dovolenou z roku 2007 do roku 2008 7 dní dovolené. jak píši za-nec marodil od roku 2007 takže si dovolenou z roku 2007 nemohl po celý rok 2008 vybrat. do práce nastoupil 12.12.2008 na zkrácený úvazek a teď se ptám:
měl mu za-tel v roce 2008 (v prosinci) těchto 7 dní nařídit? měl nastoupit tento za-nec na dovolenou v roce 2008 a vybrat si těchto 7 dní dovolené z roku 2007? je to takhle správně? pokud nenastoupil dovolená mu propadá a v roce 2008 neodpracoval 60 dní a ani 21 dní takže nemá nárok na absolutně žádný den dovolené?
7 propadlo na 20 nevznikl nárok, nic mu nebudu krátit, jelikož není co. ano x ne? děkuji mnohokrát