Re: silniční daň
snížení daně řeší par.6 odst. 6 silničního zákona a dále Vám
pomůže tento odkaz:
http://cds.mfcr.cz/cps/rde/xbcr/SID-3EA9846B-32A6D205/cds/Par_tah_sprikl221208.pdf
jedná se o párování tahač-návěs citace"Zjednodušeně řečeno musí v daňovém přiznání k dani silniční za rok 2008 korespondovat počet návěsů (nebo tandemových přívěsů) splňujících podmínky pro snížení daně s počtem tahačů (nebo tandemových nákladních vozidel) splňujících podmínky pro snížení daně – tj. tzv. párování. Nelze uplatnit snížení daně u většího počtu návěsů (nebo tandemových přívěsů) než kolik je uvedeno tahačů (nebo tandemových nákladních vozidel) splňujících podmínky pro snížení daně."
Re: silniční daň
>>snížení daně řeší par.6 odst. 6 silničního zákona a
>>dále Vám
>>pomůže
>>tento
>>odkaz:
>>http://cds.mfcr.cz/cps/rde/xbcr/SID-3EA9846B-32A6D205/cds/Par_tah_sprikl221208.pdf
>>jedná se o párování tahač-návěs citace"Zjednodušeně
>>řečeno musí v daňovém přiznání k dani silniční za rok
>>2008 korespondovat počet návěsů (nebo tandemových
>>přívěsů) splňujících podmínky pro snížení daně s
>>počtem
>>tahačů (nebo tandemových nákladních vozidel)
>>splňujících
>>podmínky pro snížení daně – tj. tzv. párování. Nelze
>>uplatnit snížení daně u většího počtu návěsů (nebo
>>tandemových přívěsů) než kolik je uvedeno tahačů
>>(nebo
>>tandemových nákladních vozidel) splňujících podmínky
>>pro
>>snížení daně."
-----------
Jen drobné upozornění: Návěs a tandemový přívěs je z pohledu SD něco jiného než "přívěs". Přívěs nelze párovat!
>>
>
>Odkaz na tu stránku mi moc pomohl. Děkuju. Já byla
>spíš zmatená z § 6 a posledního odstavce kde se píše o
>nákladním návěsu s největší povolenou hnotností 12 t.
>Asi jsem to nějak špatně pochopila.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
16. 1. 2009 7:43
Dobrý den. Prosím poradíte mi? Mohu uplatnit na nákladní přívěs chladírenský s nejvyšší povolenou hmotností 18 t slevu 48 % dle data první registrace? A jak to bude u nákladních aut valníkového a chladírenského pokud jejich nevjvyšší povolená hmotnost je u každého 25 t?