Maminka na rodičovské - nemoc

• (neregistrovaný)

16. 1. 2009 9:22

Dobrý den,
    mám k Vám také prosbičku. Maminka, která dne 15.9.2005 odešla na rodičovskou dovolenou, mi přinesla neschopenku, že je od 2.1.2009 na rizikovém těhotenství. Chtěla bych se zeptat, jaké rozhodné období napíšu do žádosti na PSSZ. Moc děkuji a přeji hezký den

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 1. 2009 10:17

Marcela (neregistrovaný)

Re: maminka na rodičovské - nemoc
      ano, ale jáký napíšu její příjem do žádosti, když žádný neměla ?? Moc děkuji za info

• 16. 1. 2009 11:02

Jiřka (neregistrovaný)

Počkejte, ale její rodičovská dovolená skončila dnem 3. narozenin dítěte (kdy to bylo?). Předpokládám, že má domluvené neplacené volno, když je stále doma. V tom případě by nemocenská nenáležela.

• 16. 1. 2009 11:24

xy5

Vy musíte mít od ní žádost o neplacené volno od ... do..., které jí někdo ve firmě schválil, takže jste ji vedli na neplac. volnu. Po dobu neplaceného volna nenáleží nemoc. dávky. Každopádně konzultujte s OSSZ, já nevím přesně, jak je to u tohoto neplac. volna ve 4. roku dítěte (zda jde do vyl. dob) - podotýkám, že jsem tomuto problému moc nerozuměla, když to na školení vysvětlovali - a nebyla jsem sama, do tomu moc nerozuměl . Ale ne všechno neplac. volno, jak jsem pochopila, půjde do vyloučených dob. Navíc tam nemáte v loňském roce příjem, takže se musíte domluvit s OSSZ, co máte vlastně za které roky vyplnit na Přílohu (kolik těch tiskopisů vlastně máte vyplnit). Něco také mluvili (když to nepůjde zjistit) o předpokládaném výdělku. Zatím nemám vůbec jasno, jak se má v těchto případech postupovat - co se má dokládat. Každopádně, než začnete něco vyplňovat, spojte se se svojí OSSZ, asi bych podala písemný dotaz (já píšu e-mail), abyste se měla o co opřít.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).