Re: maminka na rodičovské - nemoc
Počkejte, ale její rodičovská dovolená skončila dnem 3. narozenin dítěte (kdy to bylo?). Předpokládám, že má domluvené neplacené volno, když je stále doma. V tom případě by nemocenská nenáležela.
Re: maminka na rodičovské - nemoc
Vy musíte mít od ní žádost o neplacené volno od ... do..., které jí někdo ve firmě schválil, takže jste ji vedli na neplac. volnu. Po dobu neplaceného volna nenáleží nemoc. dávky. Každopádně konzultujte s OSSZ, já nevím přesně, jak je to u tohoto neplac. volna ve 4. roku dítěte (zda jde do vyl. dob) - podotýkám, že jsem tomuto problému moc nerozuměla, když to na školení vysvětlovali - a nebyla jsem sama, do tomu moc nerozuměl . Ale ne všechno neplac. volno, jak jsem pochopila, půjde do vyloučených dob. Navíc tam nemáte v loňském roce příjem, takže se musíte domluvit s OSSZ, co máte vlastně za které roky vyplnit na Přílohu (kolik těch tiskopisů vlastně máte vyplnit). Něco také mluvili (když to nepůjde zjistit) o předpokládaném výdělku. Zatím nemám vůbec jasno, jak se má v těchto případech postupovat - co se má dokládat. Každopádně, než začnete něco vyplňovat, spojte se se svojí OSSZ, asi bych podala písemný dotaz (já píšu e-mail), abyste se měla o co opřít.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
16. 1. 2009 9:22
Dobrý den,
mám k Vám také prosbičku. Maminka, která dne 15.9.2005 odešla na rodičovskou dovolenou, mi přinesla neschopenku, že je od 2.1.2009 na rizikovém těhotenství. Chtěla bych se zeptat, jaké rozhodné období napíšu do žádosti na PSSZ. Moc děkuji a přeji hezký den