Re: daň z přijmu
Přiznání k dani Vám nemohl dělat zaměstnavatel, ten Vám dělal roční zúčtování.Vy budete podávat přiznání k dani za celý rok . Vyžádáte si od svých býv. zaměstnavatelů "Potvrzení o příjmech ze závislé činnosti a zálohách na daň ", do 10 dnů Vám ho vystaví.
Údaje na potvrzeních zapracujete do svého přiznání.Je tam hranice pro OSVČ , kdy jste povinen podávat přiznání- když jste začal ke konci roku, třeba se Vás to bude týkat.
Re: daň z přijmu-prosím JiřinuH.
Stručně -Příjmy přesáhly 15000,- a měl jiné příjmy než ze závislé činnosti(zamestnání) větší než 6000,-. Je povinen podat přiznání.
Re: daň z přijmu
Vzniká Vám povinnost podat si daňové přiznání za rok 2008 sám. Budete potřebovat od obou dvou zaměstnavatelů potvrzení o zdanitelných příjmech pro tento rok (vydá Vám je mzdová účtárna) to budete mít příjmy z §6 a zahrnete i příjmy z živnosti (podnikání) tj. §7.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
16. 1. 2009 9:47
Dobrý den,
mám dotaz ohledně daňového přiznání...
V roce 2008 jsem do února pracoval u jedné firmy, tam jsem skončil.
Hned jsem nastoupil na jiné místo, tam jsem byl do poloviny listopadu a skončil.
Od poloviny listopadu jsem si zařídil živnostenský list a pracuji na něj.
Dotaz: Daňové přiznání podávám za celý rok nebo jen od doby práce na živ. list? Daňové přiznání mi dříve zařízoval zaměstnavatel.
Jestli musím za celý rok, co k tomu budu všechno potřebovat? Musím mít něco od minulých zaměstnavatelů? Co konkrétně?
Děkuji za odpovědi.