Re: záloha do EU vyšší než konečná faktu
Ano, proforma není žádným daňovým dokladem, směrodatná je pro Vás faktura. Poskytli jste prostě zálohu a odebrali jste toho prostě méně. Při odúčtování zálohy z této ostré faktury používáte kurzový rozdíl, který vznikl při platbě té profory, je to tak? Nebo proformu vyhodíte a platbu a vyčíslení kurz. rozdílu berete vůči té konečné faktuře?
Re: záloha do EU vyšší než konečná faktu
Já právě vůbec nevím,jak to mám udělat. Myslela jsem si, že jen uzdělám kurzový rozdíl mezi dnem zaplacení PrF a dnev vystavení DD ,ale jen bych u obou brala částku odpovídající konečné faktuře. Ten zbytek z proformy by mi pořád zůstal na 314 a až bychom brali další zboží, zaplatili bychom na záloze zase míň. Ale teď nevím,jak by měla vypadat ta nová proforma na to další zboží. Jestli by měla být ponížena o ten náš přeplatek, nebo by měla odpovídat dalšímu DD a my bychom jenom zaplatili o přeplatek méně?
Děkuji, nějak jsem se teda zamotala :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
16. 1. 2009 10:13
dobrý den, prosím o radu. Zaplatili jsme našemu dodavateli z EU proforma fakturu. Zboží následně nepřišlo vše a byla přiložena faktura na nižší částku, odpovídající množství zboží.
Prosím jak o tom účtovat a jak je to s DPH ?
Při účtování bych řekla, že mi tam zůstává viset účet 314 poskytnuté provozní zálohy. U DPH vlastně použiji jen tu jejich konečnou fakturu, proforma není vlastně DD, že?
Děkuji