Re: Faktura za hotové
Právě že DUZP tam uvedl až 5.1.2009!!! Mě to vadí, ale dívím se, že odběratelé se neozvali (i když jim to je jedno-oni účtují dle přijatého dokladu a to že vystavitel udělal blbost to je jeho věc) já dostat takový doklad, tak upozorním dodavatele a domluvím se o nápravě!!!
Re: Faktura za hotové
Nevím jestli ještě existuje, že DUZP je podle toho, co nastalo dříve. Tedy úhrada ve 12/08, tak i DPH ve 12/08.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
17. 1. 2009 17:27
Dobrý den, prosím poraďte mi jak nejlépe postupovat v tomto případě. Podnikatel, vedu mu DE, vyúčtoval firmám provedené služby za prosinec 2008 fakturou za hotové s přiloženým soupisem prací a uvedl tam DUZP den platby tedy leden 2009. Jak to udělat s DPH? Zahrnout již ve 4Q 2008? Podle mého názoru ano ale mám v jedom případě doloženou potvrzenku od odběratele, že odpočet uplatňují až v lednu 2009. Nejspíš bude nejlepší kontaktovat tyto firmy, že jim dodáme správné daňové doklady. Jaký máte názory? Podnikatel je plátcem od listopadu a doklady si vystavuje sám a předává mi je až koncem čtvrtletí, tak jsem tomu nestačila zabránit.