Faktura za hotové

• (neregistrovaný)

17. 1. 2009 17:27

Dobrý den, prosím poraďte mi jak nejlépe postupovat v tomto případě. Podnikatel, vedu mu DE, vyúčtoval firmám provedené služby za prosinec 2008 fakturou za hotové s přiloženým soupisem prací a uvedl tam DUZP den platby tedy leden 2009. Jak to udělat s DPH? Zahrnout již ve 4Q 2008? Podle mého názoru ano ale mám v jedom případě doloženou potvrzenku od odběratele, že odpočet uplatňují až v lednu 2009. Nejspíš bude nejlepší kontaktovat tyto firmy, že jim dodáme správné daňové doklady. Jaký máte názory? Podnikatel je plátcem od listopadu a doklady si vystavuje sám a předává mi je až koncem čtvrtletí, tak jsem tomu nestačila zabránit.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 1. 2009 18:55

janina (neregistrovaný)

Re: Faktura za hotové
      Platbu proúčtujete podle data zaplacení a DPH podle DZP,pokud máte 31.12.2008,musíte DPH zaplatit za r. 2008 bez ohledu,jakt to uplatní ti ostatní

• 17. 1. 2009 19:18

Mája (neregistrovaný)

Právě že DUZP tam uvedl až 5.1.2009!!! Mě to vadí, ale dívím se, že odběratelé se neozvali (i když jim to je jedno-oni účtují dle přijatého dokladu a to že vystavitel udělal blbost to je jeho věc) já dostat takový doklad, tak upozorním dodavatele a domluvím se o nápravě!!!

• 17. 1. 2009 19:46

II (neregistrovaný)

Nevím jestli ještě existuje, že DUZP je podle toho, co nastalo dříve. Tedy úhrada ve 12/08, tak i DPH ve 12/08.

• 18. 1. 2009 15:12

Jarmila (neregistrovaný)

Podle mého názoru,pokud je na faktuře napsáno za služby provedené v měsíci prosinci 2008,DUZP je prosinec 2008,já bych odeslala opravené faktury.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).