Re: DE,platce DPH,úhrada faktur po částe
Správně to není. Napřed se hradí DPH a pak to ostatní. Takže ve Vašem případě zdaní 86 000 Kč.
Re: DE,platce DPH,úhrada faktur po částe
Od roku 2004 záleží zápočet DPH vůči platbám na podnikateli. Programy pracují stále v režimu dřívějších Postupů pro JÚ, které se touto záležitostí zabývaly. Jestli si však zvolíte možnost, že budete DPH u FV započítávat nejdříve a u FP nejpozději, klidně můžete - jen je vhodné zformulovat toto do formy vnitřního předpisu a postupovat jednotně u všech pohledávek a jednotně u všech závazků.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Vláda bude i v květnu zasahovat do cen paliv. Mění se výpočet
Odhlášené zaměstnance už znovu najdete. ČSSZ opravila chybu
Daňové přiznání v ohrožení? Podání vám může zkomplikovat přetížený systém
Zaměstnavatel vás pozdě přihlásil k pojištění. Jaké nastanou komplikace?
Systém hlášení úspěšně pokračuje, tvrdí stát. Zaměstnavatelé se mezitím „hroutí“
Dobírka jako smažák české e-commerce. Bude mít fanoušky, ale hospodu vám nezachrání
17. 1. 2009 19:53
Dobrý večer, nevím si rady.Podnikatel vede DE, je plátce DPH.Vystavuje faktury, které nedostává proplacené v plné výši,ale po částech a tudíž mu na konci roku vznikají pohledávky při spárování. Nevím jak postupovat, když dostane peníze.Např: Faktura za 100 000Kč + 19 000Kč DPH. Dostane zaplaceno 105 000Kč.Jakou část mám v roce 2008 zaúčtovat do daňových příjmů? Mám v roce 2008 z toho odečíst DPH,které není předmětem daně z příjmů. Zbytek peněz dostane uhrazený až v roce 2009.Snad jsem se vyjádřila srozumitelně.V případě neplátce DPH problém není. Děkuji za rady