Re: přiznání sil.daň
takže podle zákona, v pokynech si zařádil tiskařský šotek. Protože v pokynech je to jinak. Odst 6 se týká EURO 2. To novinku platnou od července zpětně pro celý 2008 mají tučnými písmeny v odstavci 8. Asi jsem jediná trouba, kdo ty pokyny k vyplnění používá.... díky ;-)
Re: přiznání sil.daň
V aktuálních pokynech (vzor č.15) na adrese http://cds.mfcr.cz/sys/cds/scripts/tiskopisy/tiskopisy-pdf2009/5408_15.pdf se ke sloupci č. 21 píše: "Číslo odstavce snížení resp. zvýšení roční sazby daně § 6 - vyplňte příslušné číslo odstavce § 6, podle kterého uplatňujete
snížení resp. zvýšení sazby daně (5, 6 a 8)." Musíte se tedy řídit zákonem. To číslování odstavců, které zmiňujete, je jen číslování odstavců pokynů.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Vláda bude i v květnu zasahovat do cen paliv. Mění se výpočet
Odhlášené zaměstnance už znovu najdete. ČSSZ opravila chybu
Daňové přiznání v ohrožení? Podání vám může zkomplikovat přetížený systém
Zaměstnavatel vás pozdě přihlásil k pojištění. Jaké nastanou komplikace?
Systém hlášení úspěšně pokračuje, tvrdí stát. Zaměstnavatelé se mezitím „hroutí“
Dobírka jako smažák české e-commerce. Bude mít fanoušky, ale hospodu vám nezachrání
17. 1. 2009 20:53
prosím o radu - který odstavec §6 se píše do sl. 21 daň přiznání? to je to snížení o 48, 40 ...%? Když si vezmu zákon, tak je to odstavec 6, ale když použiju pokyny které si vytisknu ze stránek MF společně s přiznáním, tak tam je to odst. 8 .... v minulosti jsem již jednou takhle narazila, že pokyny a zákon se mírně rozcházely, já vzala zákon, a fú mi to vrátil s tím, že jsem se měla držet pokynů, od toho je prý vydávají. Ale už je to déle. Nerada bych opět narazila, mám to na fú docela daleko (400 km). díky