Re: daň z nemovitosti
děkuji, taky jsem to někde četla.
Jen by mě ještě zajímalo, když je darován celý barák, tak je změna majitele a ten musí dát nové daňové přiznání, ale pokud se přepsala "darovala" jen 1/4, tak se vlastně majitel nezměnil, jen přibyl ještě jeden a daňové přiznání se nemusí dávat nové?
Re: daň z nemovitosti
Po darování nemovitosti podáte form. na daň darovací / doložíte cenu stanovenou odhadcem a jednorázově zaplatíte tuto daň / a v lednu poprvé podáte přiznání k dani z nemovitosti.
K dani z nem. je třeba podat přiznání a v případě více vlastníků platí jeden. Další roky již vám bude chodit automaticky složenka. Při jakékoliv další změně podáváte nové přiznání.
Marie
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Vláda bude i v květnu zasahovat do cen paliv. Mění se výpočet
Odhlášené zaměstnance už znovu najdete. ČSSZ opravila chybu
Daňové přiznání v ohrožení? Podání vám může zkomplikovat přetížený systém
Zaměstnavatel vás pozdě přihlásil k pojištění. Jaké nastanou komplikace?
Systém hlášení úspěšně pokračuje, tvrdí stát. Zaměstnavatelé se mezitím „hroutí“
Dobírka jako smažák české e-commerce. Bude mít fanoušky, ale hospodu vám nezachrání
18. 1. 2009 18:06
dobrý den,
prosím o radu, v roce 2008 na mě a mou sestru převedli rodiče, se kterými už přes 20 let nežijeme ve společné domácnosti, darem jejich barák. Každá vlastnímu půlku, ale nevím si rady, jakou daň máme odvést. Myslím, že daň z nemovitosti, ale jistá si nejsem. Daň darovací je podle toho, co jsem našla v I. a II. skupině osvobozená, tak mi se v tom nějak ztrácím.
Prosím o radu.