Re: JSD, deklarant DHL
Upřesním ještě - faktura z číny je na 100 USD, my jsme ale platili zálohou v Eur a to v podstatně vyšší částce 600 eur na základě objednávky. Tak mě napadlo, jestli je možné, že DHL s dodavatelem z číny se vypořádali s dopravou, proto naše úhrada 600 Eur a faktura 100 USD. Takže jsme vlastně dopravu platili. Ale i tak bych měla chctít fakturu od DHL. Je mi divné, že úhrada nesedí na fakturu a abych pravdu řekla reklamovat fakturaci v číně mně děsí. A už je to jednou proclený v hodnotě faktury 100 USD.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
18. 1. 2009 19:36
Dobrý den, prosím o radu. Obdržela jsem fa. z číny. Faktura je na 100 USD. V JSD mám v řádku 22 také 100 USD, v kolonce 42 je přepočtena 1687 Kč dle směnného kurzu. V kolonce 44 je uvedeno dopravné 13.379 Kč. Deklarant je DHL. Na to dopravné už ale nemám fakturu. V kolonce 47 máme clo 188 Kč, DPH 2863 Kč. Jsme neplátci. Do nákladů dám datem přijetí faktury těch 100 USD. Clo a DPH dostanu do nákladů na základě JSD jako pořizovací cenu zboží 504/379 datem JSD. Jak ale dostanu do nákladů přepravu od DHL-ka, když nemám fakturu? Stačí řádek JSD č. 44 - kde si ji dopravce - deklarant vyčíslil? tedy také 504/379?