Re: úroky z úvěru
Dobrý den, s manželem máme úvěr na bydlení ze stavebního spoření. Přišlo nám potvrzení na odečtení úroků při ročním vyučtování daně z příjmu FO. Manžel má nízký plat, tudíž si nemá tyto úroky z čeho odečíst. Může si oboje úroky (manželovi i svoje tj. 2x 1500 odečíst) odečíst jen jeden z manželů??? Jsme majitelé nemovitosti.
Nevím jestli máte potvrzení na každého zvlášť,my máme na potvrzení- účastníka,což je manžel a pak další účastníky,což jsem já.Úroky jsou v jedné částce a můžu použít buď celé pro jednoho nebo pro každého polovinu,podle toho kdo to potřebuje a je to tak v pořádku,pokud jste oba majitelé,jak uvádíte.
Děkuji za odpověď máme potvrzení na každého zvlášť.Jde mi o to jestli mohu doložit a odečíst obě potvrzení u jednoho účastníka.V jednom potvrzení je jako dlužník uvedena manželka a v druhém jako dlužník manžel. Úvěrovou smlouvu mají společnou. Na každého je odečet 1500 tj. 3000,- Kč.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 1. 2009 12:29
Jsem spoluúčastník úvěru, ale nemovitost je zapsaná v katast.úřadu na dceru. Můžu si na základě Potvrzení o zaplacených úrocích odpočítat úroky z daňového základu? Děkuji. Mirek