Re: Časové rozlišení ano či ne?
Udělala bych fakturu ještě s datem loňského roku, dokud není přiznání DPH, tak myslím o nic nejde, došlá úhrada je letos a kurz bych použila platný ČNB k 31.12.08 26,93 tedy u €, protože už by měly být závazky a pohledávky neuhrazené do 31.12.08 přeceněny tímto kurzem. U úhrady již použít aktualní kurz banky a den kdy došly na účet.Doufám, že neradím špatně, možná budou zajímavé další reakce. Hezký zbytek dne
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
19. 1. 2009 14:28
Dobrý den. Dnes nám přišly ze zahraničí peníze, za akci, kterou naše firma dělala ještě v loni. Bylo mi řečeno, že až příjde platba, tak mám vytvořit fakturu. A teď nevím, zda ji nám vytvořit ještě v roce 2008, nebo už letos a časově rozlišit. A taky nevím jaký mám dát kurz. Vždy totiž to dělám opačně, vytvořím fakturu s aktuálním kurzem a pak teprve příjdou peníze. Takže opravdu si nevím rady.
Prosím poraďte.
Děkuji.