Re: Kniha jízd
D-300
24. Pro účely uplatnění daňových výdajů na pohonné hmoty, pokud správce daně nestanoví jinak, vede poplatník evidenci jízd tak, aby takto vynaložené výdaje (náklady) mohl prokázat (§ 24 odst. 1 zákona). V evidenci jízd jsou uváděny minimálně tyto údaje: datum jízdy, cíl jízdy, účel jízdy, ujeté km. Dále poplatník vede údaje o typu vozidla, registrační značce (státní poznávací značce), stavu ujetých km k 1. lednu (případně k datu zahájení činnosti nebo zahájení používání vozidla) a k 31. prosinci kalendářního roku (případně k datu ukončení činnosti nebo ukončení používání vozidla).
Re: Kniha jízd
Takže myslíte každou jízdu po Praze zdokumentovat od - do a napsat účel? Takových tras má jednatel denně i deset po Praze. Napadlo mě to napsat jedním řádkem a datem - prostě obch. jednání, místa schůzek Smíchov, Barandov ... ujeto 25 km. Vždy za jeden den, pokavaď se nevyjíždělo mimo Prahu. Máme na firmě jenom jedno jeho auto, čistě firemní účely.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
19. 1. 2009 20:35
Dobrý večer, mohu si knihu jízd zjednodušit, že k danému datumu napíšu prostě jízda po Praze (třeba úřady, katastr, jednání s klientem. . .) cca 25 Km. A cesty mimo Prahu dělat jako služební cestu? Přijde mi stejně téměř neprokazatelné zdokumentovat obchodní zástupce, resp. jednatele. Dělám ji letos prvně, tak se omlouvám za tento banální problém :-) Sice jsem četla příspěvky ale takto praktickou "metodiku" jsem nikde nenašla.