Kniha jízd

• (neregistrovaný)

19. 1. 2009 20:35

Dobrý večer, mohu si knihu jízd zjednodušit, že k danému datumu napíšu prostě jízda po Praze (třeba úřady, katastr, jednání s klientem. . .) cca 25 Km. A cesty mimo Prahu dělat jako služební cestu? Přijde mi stejně téměř neprokazatelné zdokumentovat obchodní zástupce, resp. jednatele. Dělám ji letos prvně, tak se omlouvám za tento banální problém :-) Sice jsem četla příspěvky ale takto praktickou "metodiku" jsem nikde nenašla.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 1. 2009 21:28

Vladimír 2

Re: Kniha jízd
      D-300
      24. Pro účely uplatnění daňových výdajů na pohonné hmoty, pokud správce daně nestanoví jinak, vede poplatník evidenci jízd tak, aby takto vynaložené výdaje (náklady) mohl prokázat (§ 24 odst. 1 zákona). V evidenci jízd jsou uváděny minimálně tyto údaje: datum jízdy, cíl jízdy, účel jízdy, ujeté km. Dále poplatník vede údaje o typu vozidla, registrační značce (státní poznávací značce), stavu ujetých km k 1. lednu (případně k datu zahájení činnosti nebo zahájení používání vozidla) a k 31. prosinci kalendářního roku (případně k datu ukončení činnosti nebo ukončení používání vozidla).

• 19. 1. 2009 21:45

Zuzana (neregistrovaný)

Takže myslíte každou jízdu po Praze zdokumentovat od - do a napsat účel? Takových tras má jednatel denně i deset po Praze. Napadlo mě to napsat jedním řádkem a datem - prostě obch. jednání, místa schůzek Smíchov, Barandov ... ujeto 25 km. Vždy za jeden den, pokavaď se nevyjíždělo mimo Prahu. Máme na firmě jenom jedno jeho auto, čistě firemní účely.

• 19. 1. 2009 22:39

Vladimír 2

Co si myslím já je naprosto nepodstatné.
      Podstatné je to co si mysleli ti co to vymysleli!
      Škoda že vám neporadí ti, u kterých byla již provedena kontrola na tuto oblast výdajů a jejich prokazování.

• 19. 1. 2009 22:49

Zuza (neregistrovaný)

Přesto děkuji a já tyto "denní vyřizovačky po Praze" vepíšu do jednoho řádku knihy jízd s co nejdelším a nejonkrétnějším popisem. Myslím, že jinak by se z toho jeden musel zbláznit. . .

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).