Re: starý tahač,nový návěs=sleva?
Nevím, jestli jste tím "na mfcr" myslela toto: http://cds.mfcr.cz/cps/rde/xbcr/SID-3EA9846B-BEDD7AC8/cds/Par_tah_sprikl221208.pdf
Podle té pomůcky bych řekla, že pokud není nárok na snížení daně u tahače, nelze ani u návěsu, i kdyby návěs svým datem 1.registrace podmínky splňoval.
Mám to trochu jinak :
http://cds.mfcr.cz/cps/rde/xbcr/SID-3EA9846B-32A6D205/cds/Par_tah_sprikl221208.pdf
zkusím ráno pohledat ten Váš odkaz. Já si taky myslím že za 2008 musím podle tahače,takže ten návěs zakoupený v 06/2008 prostě zaplatit doplna bez slevy za 7 měsíců a až v roce 2009 uplatnit slevu podle data jeho registrace.děkuji moc,ráno moudřejší večera.Kolikrát si říkám je lepší se k hotovému nevracet,pak člověk zblbne i sám sebe,ztratí zbytečně čas,ale zase pro tu svoji jistotu...díky
Tak mi to nedalo, (bych asi nespala) a zkopírovala jsem si do lišty odkaz od Vás. Je to úplně stejný vysvětlení, příklady jako mám já.Takže to nechám "doplna" jak mám,bez slevy na návěs.Dobrou a děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
19. 1. 2009 22:20
Zdravím, fakt v tom mám už guláš!vyplnila jsem přiznání k SD a pro jistotu než se odevzdá se ještě mrkla do diskuze,zda to je OK.a ted v tom mám teda hokej,jak je to s návěsem.
Tahač 1.reg 06/1999 , sleva 1-5/2008 25% , dan celkem 21.232 Kč
Návěs 1.reg.04/2007 , máme od 06/2008, dan celkem 15.925 Kč
Na návěs jsem za 2008 slevu tedy neuplatnila žádnou.
Asi jsem špatně pochopila to jejich párování tahač-návěs na mfcr?
Ted jsem tu zase narazila na odpověd že i na návěsy lze uplatnit slevu v roce 2008,tak prosím kdo v tom máte jasno písněte mi,zda mám přiznání přepsat,slevu na návěs uplatnit. šéf bude rád když ušetří,já budu ráda že mi pak nebude hubovat za to,že mohl státu zaplatit méně(kdybych to mela spatne). Mocinky děkuju!