Faktura z EU dan.přiz.DPH

• (neregistrovaný)

20. 1. 2009 10:05

Dobrý den,
    prosím o pomoc. Jedná se o faktury z EU - z Polska. Využíváme polský inzertní server. Firma nám za každý měsíc zasílá fakturu.
    Na faktuře je částka v eur a poznámka, že tato služba nie podlega opodatkowaniu podle nějakého jejich zákonu.Tzn. že nepodléhá asi DPH. Jelikož se jedná o služby z EU od osoby registrované v Polsku, teď nevím, jak to udělat do daňového přiznání.

Musím odvést DPH a pak si ho odečíst. Na faktuře je jen datum vystavení a prodeje.K tomu to přepočíst kurzem.

Prosím poradte mi, jak byste postupovali a kde to všechno zapsali do daňového přiznání.

Děkuji za jakékoliv rady.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 1. 2009 23:37

Ila (neregistrovaný)

Re: Faktura z EU dan.přiz.DPH
      Provedete samovyměření DPH a teď záleží, zda se to vztahuje ještě k r.2008 nebo 2009, pokud 2008 tak přepočtete kurzem vystavení dokladu a uvedete do DAP dnem vystavení dokladu na ř.230 a 330. Pokud je to v r. 2009, tak po novele se stanoví DUZP ke dni doplnění údajů na doklad, tzn. dnem, kdy dopíšete na fakturu datum doplnění údajů a přepočet na Kč, kurz pro přepočet se stanoví dle ČNB ke dni doplnění údajů na doklad a do DAP vstupuje rovněž dnem doplnění údajů.

• 22. 2. 2009 21:46

Jana123 (neregistrovaný)

Re: Faktura z EU dan.přiz.DPH
      Mám fakturu s datem 4.2.2008, tzn. že daň na vstupu samovyměřím datem, kdy doplním údaje na fakturu, např. 5.2.2008 a tedy uplatním odpočet v únoru. Dále mám CMR s datem 20.1.2009. Daň na výstupu musím odvézt v lednu. Je to tak? Zároveň jsme ale zboží v lednu obratem prodali. Tzn. že v lednu z toho zboží odvedu daň 2x a v únoru si pak tu samovyřenou uplatním zpátky? Omlouvám se, účtuji to poprvé a mám v tom trochu guláš.

Děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).