Užití copyrightu

• (neregistrovaný)

18. 4. 2011 22:16

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na podmínky užití symbolu (c) copyright. Začala jsem podnikat - navrhuji produkty, které i vyrábím, a zajímalo by mě, jestli bych mohla užívat tento symbol nebo jestli takto označené produkty musí být někde registrovány, ohlášeny apod. Popř. kde bych tuto informaci mohla najít. Děkuji za odpověď

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 4. 2011 14:03

tomas.dlask (neregistrovaný)

Dobrý den,

Registrovaná ochranná známka musí být zapsaná v rejstříku ochranných známek, který vede Úřad průmyslového vlastnictví. Před zápisem nové ochranné známky tento úřad zkoumá, zda má ochranná známka všechny předepsané náležitosti a vlastnosti, zda není shodná nebo zaměnitelná s jinou ochrannou známkou.

Je dobré zvážit, jestli se Vám taková investice do vlastní značky vyplatí.
      Více v našem článku: Ochranná známka a logo jsou přístupné i pro OSVČ

Hezký den

• 8. 7. 2015 16:40

vn158 (neregistrovaný)

Ta otázka od Petry je velmi zmatená
      - samotný symbol (c) můžete používat, ale nesmíte tím nikoho klamat
      - ochrannou (obchodní) známku, tedy trademark, registrovat můžete, ale nemusíte - a i neregistrovaná známka je chráněna
      - právo autorské, copyright, vzniká automaticky vyjádřením díla

• 9. 7. 2015 4:37

Michal Zobec (neregistrovaný)

použití symbolu Copyrightu (c) v ČR nemá právní význam. Jakékoli dílo které podléhá Autorskému zákonu je automaticky chráněno. Lepší bude když uvedete konkrétní příklady jak byste jej chtěla použít.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).