Re: potvrzení o zd.příjmech - DPP
No tak když chcete, tak jim ho vystavte automaticky, ale já jen, že to není vaše povinnost, záleží na Vás, jak to uděláte, taky jsem to někdy udělala hned sama, ale opravdu to není Váš problém, i oni by se měli trochu zajímat o to, jaké mají povinnosti a určitě kdyby se vás zeptali, ráda jim to vysvětlíte. Přeji hezký večer
Re: potvrzení o zd.příjmech - DPP
Právě jsem tady byla první sezonu a ptala jsem se předchozí učetní proč se nepodepisovali prohlášení, že se nemuseli odvádět daně a prostě se to prý nikdy nědělalo. Ale na letošní sezonu si již prohlášení nachystám a sepíšu se všemi, co nemají nikde jinde podepsané, protože se mi to zdá být lepší. Potvrzení raději vystavím automaticky, i když jak říkáte, není to můj problém, že si nepožádají sami. Pro klid v duši to udělám. Děkuji za rady, přeji hezký pracovní den :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
20. 1. 2009 14:37
dobrý den, přes léto zaměstnáváme na DPP za-nce, odměna bývá někdy do 5000,-, někdy nad 5000,-. Žádný z těchto za-nců nemá podepsáno prohlášení. Většinou se jedná o starší osoby. U odměn nad 5000,- se odvádí zálohová daň, tudíž si musí tyto osoby podat daň. přiznání. Na potvrzení o zdanitelných příjmech musím napsat pouze ty příjmy, které byly nad 5000,-?? když byla za-nkyně na DPP v květnu do 5000,-, červenec 6000,- a říjen 6000,-,tak na potvrzení zaškrtnu pouze měsíce 07 a 10 a HM je 12000,-, částka do 5000,- mě na potvrzení vůbec nemusí zajímat. A co když si tito za-nci ani o toto potvrzení nepožádají? Mám jim ho automaticky vystavit nebo až po jejich žádání? Dělám letos tohle poprvé a budu ráda za Vaše rady.