Re: DPFO a odpočet úroků z hyp.
Ještě jsem něco našla:
§38k odst.5 písm.e bod3:
částka úroků, o kterou se snižuje základ daně podle § 15 odst. 3 a 4, v úhrnu u všech účastníků smluv o úvěrech žijících v jeho domácnosti nepřekročila v uplynulém zdaňovacím období 300 000 Kč
Hlavně bych proštudovala § 15 odst. 3 a 4 zákona o daních z příjmů
Re: DPFO a odpočet úroků z hyp.
Vy žádný poměr určovat nemůžete, to určí FÚ. Čili nasměrovat na FÚ.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
20. 1. 2009 15:32
dobrý den,
mám takový dotaz. Mám zpracovat DPFO, kdy veškeré příjmy osoby za rok 2008 jsou 180.000,- Kč. Z banky přišlo potvrzení o výši zaplacených úroků ve výši 340.000,- Kč (osoba vlastní 6 bytů, 3 k pronájmu a ve 3 bydlí jeho rodina). Musím vypočítat poměrnou část pouze na ty tři byty ve kterých bydlí rodina. Dočetla jsem se, že si může poplatník odečíst nejvíce 300.000,- Kč za rok. Mám tedy poměrné části, které připadnou na jednotlivé byty počítat z 340.000,- nebo z 300.000,-? A nakonec mi stejně vyjde, že příjmy budou nižší než výše úroků? Jde vůbec uplatnit tak velká částka?
děkuji veronika