Vyplaceni dovolené

• (neregistrovaný)

20. 1. 2009 19:58

Jsem 2 rokem na mateřské dovolené.Než jsem nastoupila na MD,tak jsem 10měsíců marodila.Se zaměstnavatelem jsme se dohodli o ukončení pracovního poměru,jelikož by mi nabidl po MD praci 90 km od domova.Mám 24 dní nevybrané dovolené a tu jsem chtěla proplatit.Bylo mi oznámeno,že jsem měla dát žádost než jsem nastoupila na MD a ted prý už nemám nárok.Je zaměstnavatel mi povinen nevybranou dovolenou proplatit?Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 1. 2009 20:06

Renata (neregistrovaný)

Re: Vyplaceni dovolené
      Ano, i pokud jste si ji nevybrala mezi mateřskou dovolenou a rodičovskou dovolenou, pořád máte nárok na čerpání, v případě ukončení PP na proplacení nevybrané dovolené.

• 20. 1. 2009 20:13

Renata (neregistrovaný)

§218 ZP
      (3) Nemůže-li zaměstnavatel určit čerpání dovolené podle odstavce 1 ani do konce příštího kalendářního roku z důvodu čerpání
      rodičovské dovolené, určí dobu čerpání této dovolené po skončení rodičovské dovolené.

• 20. 1. 2009 20:53

Romana (neregistrovaný)

Děkuji. A mám ještě dotaz týkající se návrtatu do práce po skončení RD.
      Ve smlouvě mám místo výkonu práce v místě mého bydliště. Zaměstnavatel mi sdělil, že pokud bych se po skončení chtěla vrátit, tak do jiné provozovny, která je vzdálená 90km od mého bydliště. Můj názor je, že by měl dodržet to co je ve smlouvě.
      A mám nárok na odstupné?

• 20. 1. 2009 22:22

anonym (neregistrovaný)

Jenže to platí od 1.1.2007 takže se domnívám , že na tento případ se to nevztahuje a dovolená skutečně propadla.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).