Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
20. 1. 2009 20:31
Dobrý den,
v r. 2007 jsme pomohli dceři s koupí bytu. Protože byla studující, bez příjmů, v úvěrové smlouvě jsem já, manžel a dcera. Byt je zapsán v katastru nemovitostí na ni. Byt již dcera od začátku roku 2008 obývá a již od srpna má vlastní příjem. Za r. 2007 jsem si v DPFO nemohla uplatnit úroky z hypotéky, protože byt nevyužívám k bydlení, není zapsán na nás s manželem a dcera zase neměla z čeho si úroky odečíst. Takže jsme výhodu odpočtu úroky nevyužili. Teď bude snad vše OK a dcera si bude moci úroky ve svém DPFO odečíst - jako účastník úvěrové smlouvy a majitel nemovitosti. Můžete mi potvrdit, zda uvažuji správně? Co je vše potřeba za doklady k DPFO dodat? Můžete mi, prosím, uvést jaký to je § v zákoně o dani z příjmu? Děkuji.