Re: Daň z příjmů 2008
Sečtete svojí hrubou mzdu a pojistné zaplacené zaměstnavatelem
(35% z hrubé mzdy-tedy pokud jste neměla nějaký příjem, z něhož se neodvádí pojistné (odstupné), pojistné, které vám zaměstnaavtel strhnul ze mzdy, není důležité, to nepočítáte. Máte nárok na celou částku 24080,- , ovšem zpátky dostanete jenom to, co jste zaplatila
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
21. 1. 2009 12:41
Chci si spočítat daň z příjmů na rok 2008. Jsem na mateřské dovolené od listopadu 2008, od půli května 2008 jsem do této doby marodila (rizik. těhotenství). Od ledna 2008 do půli května jsem pracovala. Mám nárok na bonus 2070,- při odpočtu za každý měsíc, tzn 24840 ročně? nebo jen za odpracované měsíce? Počítá se za odpracované měsíce i mateřská? A ještě jeden dotaz: Když sčítám hrubé mzdy a pojistné pro zjištění základu daně, mám sčítat jen pojistné odvedené mnou nebo i zaměstnavatelem? děkuji za odpověď. Míla