Metoda vynětí s výhradou progrese

• (neregistrovaný)

21. 1. 2009 14:23

Dobrý den,

chtěla jsem se zeptat. Nemohu nikde na danovem přiznání za rok 2008 najít, do jaké kolonky (v jakém oddílu) se vyplňuje o příjmech ze zahraničí (SRN), když budu uplatňovat metodu vynětí s výhradou progrese.. Minulý rok to bylo v příloze č. 3, nyní tam nic není, tak tomu nerozumím.. Nevíte, kde se to bude uvádět v danovém přiznání?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 3. 2009 12:20

lenka2 (neregistrovaný)

Re: Metoda vynětí s výhradou progrese
      zdravím vás,
      nevím ale až to zjistíte, budu ráda když mi dáte vědět. za rok 2008 jsem to nepochopila.
      díky
      lenka (lenka.tumova@hotmail.com)

• 24. 3. 2009 11:27

Paja11 (neregistrovaný)

Dobrej, Leni, tak už to vím.. Na to už není extra žádná příloha, všechny příjmy se vyplňují na druhou stranu daňového přiznání (vynětí s výhradou progrese už neexistuje, protože neexistuje v ČR progresivní daň).. Tudíž na řádek 31 všechny příjmy včetně německých, řádka 32 celkové pojistné, na řádku 34 a 36 celkový základ daně, na řádku 36 a už pouze základ daně z ČR a další řádky už se týkají pouze ČR, odečitatelné položky a nezdanitelné části, pokud je rezidentem v ČR - si může uplatnovat celé..

• 27. 3. 2009 14:43

mamka (neregistrovaný)

Mohu se připojit? Když je vynětí ve Skotsku,tak to udělám stejně jako Vy? A zaplacenou dan dám na řádek 33?Dana

• 30. 3. 2009 20:28

lenka 2 (neregistrovaný)

já mám tahák od té úžasné firmy poradce a tam se ta daň zapl v zahraničí píše jen do té přílohy pro poplatníky uplatňující nárok na vyloučení dvojího zdanění. ale nevím, protože ten můj poplatník měl příjmy z poradenství v německu jako osvč a dan tam nezaplatil žádnou. takže mě v tom d přiznání vychází, že nezaplatí nic ani tady protože to prostě vyjmu :-)

• 30. 3. 2009 22:49

Pája1 (neregistrovaný)

+++ Pokud je metoda vynětí ve Skotsku stejná jako v Německu, což se musí nastudovat v příslušné smlouvě o zamezení dvojího zdanění, pak by měla být situace stejná. Dań zaplacená v zahraničí se opravdu pak píše jen do té přílohy pro poplatníky uplatnující nárok na vyloučení dvojího zdanění, ovšem příjmy se píšou i do řádku 31 atd - jak jsem již psala. i to pojistné se tam musí dopočítat dle českých zákonů. Až od řádku č. 36 se píšou pouze české příjmy.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).