Re: Hromadný seznam-představenstvo, doz.
Dobrý večer,
v prvém případě jej uvedete na seznam a bude pojištěn pouze důchodově v měsících, kdy dosáhne započitatelného příjmu 5900,-Kč. Pokud bude chtít být pojištěn nemocensky, musí mít klasickou prac. smlouvu.
Dozorčí rada- pokud jim byla vyplácena pouze odměna, ze které se neodvádělo pojistné, nebyli na sociálce hlášeni /nebyli pojištěnci/, proto je na seznam uvádět nebudete. D
Re: Hromadný seznam-představenstvo, doz.
Děkuji Vám mockrát! A když s ním sepíšeme tu pracovní smlouvu, tak nemusím nikde už nic hlásit. V pokynech pro zaměstnavatele čtu, že je mám odhlásit jen pokud nebudou nadále nemocensky pojištěni, což on pak nakonec bude, ale jen na základě nové pracovní smlouvy...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
21. 1. 2009 19:03
Dobrý den,
prosím Vás, když má předseda představenstva pouze mandátní smlouvu, znamená to, že za něj mám vyplnit ten hromadný seznam na ČSSZ a pokud má příjem vyšší než Kč 5900,-, tak zaškrtnu to "DP". Pokud však bude chtít odvádět i nemocenské pojištění, musí mít pracovní smlouvu?
A pak ještě jedna otázka - dozorčí rada, neodvádělo se sociální pojištění, příjem má Kč 2000,- měsíčně. Mám vyplňovat také ten hromadný seznam a odhlásit ho?
Předem mockrát děkuji