Dobrý den,
bohužel Vás nepotěším. Situace se oproti předchozím letem změnila. Maximální měsíční vyměřovací základ pro nemocenské je v roce 2011 shodný se základem pro důchodové pojištění. Doplatit už jen tak nelze. Musela byste současně zvednout základ pro sociální. Případnou částku zaplacenou ve vyšší výši nemocenského bude sociálka považovat za přeplatek.
Zde je kalkulačka, která Vám ukáže maximální výši nemocenského v závislosti na stanoveném vyměřovacím základu pro důchodové a samozřejmě odpovídající měsíční zálohy.
Maximální záloha na nemocenské 2011
Na další kalkulačce si spočítáte orientační výši mateřské.
Výpočet mateřské pro OSVČ
Příklad: Minimální vyměřovací základ v roce 2011 je 6185 Kč. Pokud si tento základ zvýšíte např. na 8 000 Kč, po zadání do kalkulačky zjistíte, že byste musela platit 2336 Kč na důchodové a 184 Kč na nemocenské.
Čásku 184 Kč zadáte do kalkulačky pro výpočet mateřské a zjistíte, že Vaše měsíční mateřská bude přibližně 5735 Kč.
Kučerová Dagmar :'(
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 4. 2011 15:41
Dobrý den. Jsem OSVČ a platím mimo sociálního pojištění 1731Kč i poplatek na nemocenskou 250Kč.Tento poplatek platím rok.Vím, že pojištění musí být placeno minimálně 270 kalendářních dní během 2let. V prosinci bych měla jít na mateřskou dovolenou.Chtěla jsem se zeptat, zda-li se mi ještě vyplatí zvýšit pojištění. Pokud ano o kolik, když si platím minimální sociální pojištění. Ještě bych se chtěla zeptat jestli se dá předběžně vypočítat kolik bych dostávala na mateřské. Děkuji za odpověď, V.Hubáčková