Re: OČR a prac. neschopnost na stejné dn
popř. se zeptejte na OSSZ, že oni by platili Ošetřovné a Vy byste platili jen část náhrady mzdy (to, co by bylo nad 9 KD Ošetřovné) a pak by přešla nemocenská na OSSZ?
zatím jsem tuto kombinaci nestudovala (ani nám to na školení neříkali, ale lidé budou spekulovat všelijak, takže MÚ musí být připravené na všechno)
OČR i PN jsou pouze na 9 kal.dnů (stejných). Zaměstnankyně by mi předložila pouze očr, ale tím, že na správě budou mít část neschopenky, nebudou se shánět po zbytku?
To je těžko říct. To je ta paní nesvéprávná, když si nechá vystavit neschopenku, kterou nechce? Obecně má ale vlastní nemoc přednost před ošetřováním - jak mohu ošetřovat jiného, když jsem sama nemocná? Když vám odevzdá jen ošetřování, vy nemůžete vědět, že má i neschopenku. Ona podepisuje, že nic nezatajila a že si je vědoma... Jenže vy to víte, že neschopenka existuje. Takže rozhodnutí je na vás. Ubezpečuji vás ale, že kdyby k něčemu došlo, první, co paní řekne, je "...já jsem to ale paní účetní říkala, a ona řekla, že to jde..."
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 1. 2009 9:29
Dobrý den,
prosím o radu, zaměstnankyně má vystavenou očr na dítě a zároveň neschopenku na sebe na stejné období. Chtěla by uplatnit jen očr. Je to možné? Soc. správa dostává asi jeden díl neschopenky od lékaře, nebude v tom problém?
Díky za pomoc.