Re: Osobní účet v podnikání
já si vedu DE sama a pro kontrolu zůstatků na účtě si vedu v pc všechny položky, ale přišla jsem na to že je to o ničem a založím si účet který se bude vztahovat jen k podnikání. Můžete zadat jen platby které se týkají podnikání ale nedostanete se na zůstatky pro kontrolu.
Re: Osobní účet v podnikání
Je tam všeho všudy 5 plateb za celý rok, tak myslíte že by stačily zadat pouze ty platby? Kontrolu výpisů asi k ničemu nepotřebuju, mě jde o to aby to nevadilo finančáku....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
22. 1. 2009 12:50
Chtěla bych se zeptat, jestli někdo víte, jak to je s osobním účtem v podnikání. Vedu DE jednomu malířovi a některé platby za jeho práci mu chodí na osobní účet, jiný účet nemá. Nevím jak s tímto účtem naložit, jestli se musí vést kompletně celý rok včetně všech položek na výpisech nebo jestli by stačily pouze ty výpisy na kterých jsou platby a nebo můžu zadat do příjmů pouze provedené platby bez toho abych tam zadávala celý výpis, a výpisy založím k dokladům k nahlédnutí. Předem děkuji za odpověď. R.