Re: Příspěvková organizace-propl.paragon
xxxxxxxxxx
Podívejte se do zák. o finanční kontrole - číslo bohužel nevím, nemám to doma - i z toho důvodu, že jsem na tenhle zákon značně alergická.... musíte se prokousat termíny jako individuální příslib, limitovaný příslib, správce rozpočtu, příkazce operace apod....
my ve školce máme pro pokladnu - pro každý výdajový doklad, individuální příslib, který ten kdo nakupuje vyplní - napíše kdy, proč, zač.... jemu to podepíše - schválí příkazce operace, což je ředitelka .... a já mám kumulovanou funkci (pro tento případ) účetní+ správce rozpočtu.... na www.ucetniprodukty.cz jsou nabízeny i směrnice pro příspěvkovky, my je asi ale máme podle Atre, což bere ředitelka... ale dost jsme to očesali. Zatím byl klid, protože se s tím teprve pere zřizovatel, ale ten na rozdíl od nás, kdy jsme na to 3, tak má zaměstnanců skoro stovku, tzn. až se v tom trošku rozkoukají, budou chytří jak rádio....fakt je, že bez podpisu žádanky, což je individuální příslib, nic z pokladny nevyplatím... jo, ty žádanky pak označím číslem pokl. dokladu, zakládám zvlášť, aby byly dohledatelné a párovatelné s pokladnou.....
třeba Vám odpoví nějaký nadšenec, který to má v malíku.... já mám z toho pupínky... asi před třemi léty, kdy jsme s tím začali, stačil na paragonu podpis ředitelky, její podpis na výdajovém dokladu z pokladny,... o tom je to i dnes, ale akorát přibylo další papírování....
..ještě něco, občas se objeví diskuze na toto téma na www.ucetnisvet.cz v oddíle Účetnictví neziskových org.... atd., ale většinou nic moc, ....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
22. 1. 2009 16:03
Je pravda, že podle nějakého zákona (kterého) nemohu proplácet paragon - např. když si učitel nebo škoník koupí něco v rámci provozu ? Museli by mít oprávnění manipulovat s peněžními prostředky ? Myslím, že se to tak všude dělá. Určitě mi někdo odpoví, že je to otázka vnitřních směrnic, já říkám taky ano, ale teď mě zajímá ev. porušení zákona a tzv. vnitřního kontrolního systému. Prosím poraďte. Děkuji. K.