Re: Trvalý pobyt nájemníka
přesně, to je zásadní problém a zkušenost, NEDOPORUČUJI jim to odsouhlasit. Nevíte, do čeho se zamotajií a kdo je pak bude nahánět. Řešil jsem klientovi problém, kdy na nájemníka byla exekuce, exekutor vymlátil dveře,s majitelem bytu vůbec nekomunikoval a bylo z toho moc a moc problémů, dopisování, náhrada škody atd.
Děkuji za zkušenost. Zkusím to řešit nějak tak, aby tady nájemník měl pouze korespondenční adresu.
Pro něj přece stačí, když si vedle Vaší jmenovky na schránku a na dveře bytu dá svoji jmenovku kvůli doručování pošty, nic víc nepotřebuje.
Další problém by z tr.pob.mohl taky vzniknout, kdyby začal podnikat a místo podnikání uvedl adresu pobytu(u Vás), mohly by přijít dluhy, vymahači, FÚ a co Vy potom s tím? Úřední odhlašování je martýrie s obecním úřadem, pro Vás zbytečný problém.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
22. 1. 2009 19:52
Dobrý den, prosím o radu, vaši zkušenost...
Pronajímám byt a noví nájemníci by si u mne rádi nahlásili trvalý pobyt. Vyplývá z toho pro mě nějaká povinnost, je to pro mě nějaká riziko?
Díky za odpověď.
Jana