Re: roční zúčtování - provádí zaměstnava
>Pokud si chci uplatnit úroky z úvěru ze stavebního
>spoření (jedno je na koupě staršího bytu, druhé je na
>rekonstrukci), provádí roční zúčtování zaměstnavatel nebo
>si jej musím provést sama? Mě v práci řekli, že si mám
>provést sama, manželovi provádí zaměstnavatel - tak
>teď nevím co je správně.
>
>A dále - musí se každý rok jako příloha dávat např.
>kopie smlouvy, výpis z listu vlastnictví atd.? Nebo
>stačí v dalších letech dávat už jen potvrzení o
>zaplacených úrocích, pojistném na živ. pojištění?
Pokud mzdové účetní dodáte potvrzení,měla by bez problémů udělat roční zúčtování organizace.Doklady stačí jen jednou,pak už jen potvrzní o úrocích.
>
>Děkuji
Re: roční zúčtování - provádí zaměstnava
Bývávalo, je to její povinnost pokud jste tam zaměstnána a máte podepsané prohlášení (růžový papír) musí Vám udělat vyúčtová pokud to chcete.Přiložte smlouvu a potvrzní o zaplacení úroků a trvejte na tom ať Vám vyúčtování provede zaměstnavatel.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
23. 1. 2009 11:32
Pokud si chci uplatnit úroky z úvěru ze stavebního spoření (jedno je na koupě staršího bytu, druhé je na rekonstrukci), provádí roční zúčtování zaměstnavatel nebo si jej musím provést sama? Mě v práci řekli, že si mám provést sama, manželovi provádí zaměstnavatel - tak teď nevím co je správně.
A dále - musí se každý rok jako příloha dávat např. kopie smlouvy, výpis z listu vlastnictví atd.? Nebo stačí v dalších letech dávat už jen potvrzení o zaplacených úrocích, pojistném na živ. pojištění?
Děkuji