Re: fa vystavená nebo výdajový doklad?
Dobrý den,
otázka teda zní, zda je jedno jestli se k zápočtu použijí dvě faktury nebo faktura a pokladní doklad? Započíst lze jen pohledávky či závazky neuhrazené. Pokladní doklad započíst nelze.
Buď jejich fa uhradíte hotově pokladním dokladem, nebo vystavíte fa na stavební práce a ta se s jejich fa na prodej vozidla započte.
Hezký den
V.
Re: fa vystavená nebo výdajový doklad?
a pokud je smlouva na prodej auta z 22.12.2008 a přepis na mě byl 31.12.2008. Fa přijatá za stavební práce až v lednu a první zápočet je jen na 15tis a zbylých 15tis bude započteno s další fa přijatou v únoru, můžu si celou částku dph /4700 /z 30tis, uplatnit v prosinci, nebo musím to časově rozlišit?...je dph tak složitá oblast, že stačí jen nějaká literatura, nebo je lépe vyhledat školení?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
23. 1. 2009 11:54
dobrý den,provádím stavební práce pro firmu a ta mi prodala levně automobil, jsem plátcem dph a chci se zeptat, zda je jedno jestli vystavím fakturu vydanou, nebo jen výdajový pokladní doklad, když platba se provede započtením pohledávek. děkuji