Re: dodatečné dph
a mne by fakt velmi zajímalo, jak to je.... protože názory se různí - daňoví poradci bojují jako o život.... a zrovna dneska mi volala kamarádka účetní, že opravdu LZE přesunout...... a bez následků.....
sama nevím.
a výklady zákona opravdu taktéž..... má někdo OVĚŘENÝ názor???
Když odvedu méně a dám dodatečné přiznání, tak mi obratem příjde výměr na penále. Pokud nepodám dodatečné přiznání a příjdou na to to tak to bude pokuta+penále. Když na to nepříjdou, tak se nic nestalo :-)
Jinak by mě také zajímalo od kdy platí, že nemusím u přijatých plnění 2008 dávat dodatečné přiznání...
U USKUTEČNĚNÝCH MÁM NAPROSTO JASNO... TUHLE VĚTU JSEM OPOMINULA, MNĚ ŠLO O PŘIJATÁ. TZN. FAKTURY VYDANÉ MUSÍTE !!! pravda, občas sama totéž udělám, ale riziko nesu sama - resp. zde klient - protože o tom ví, miluji SAZKU a jejich pozdě dodávané doklady na provize, kde je DPH 15,20 apod..... bych se "udodaňovala"
jednu dobu existovala novela, novely, či co..., že nesmíte přesunout faktury přijaté či účtenky do následujícího zdaňovacího období tzn. tehdy k dani z příjmu, takže u většiny do následujícícho kalendářního roku, prý už to padlo :-)))) takže našla-li se na základě uzávěrky faktura přijatá ze srpna, - např. na základě bankovního výpisu (který experti nosí jednou za rok), takže ne, že si uplatníte DPH v lednu následujícího roku, nebo až v březnu, ale pěkně dodatečné. A to si třeba klient v březnu vzpomněl, že má nájemní smlouvu s DPH..... takže 4 x, v případě horším 12 x.... vážně je to stále nutné???
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
23. 1. 2009 14:50
prosím o radu.
v pondělí podáváme jako měsíční plátce dph přiznání za 12/08.
když mi přijde potom faktura přijatá ještě za 12/08, musím udělat dodatečné, nebo podle nového zákona o dph nemusím dělat dodatečné a uvedu v lednu 2009?
a jak je to s vydanýma fakturama, když odvedu méně než jsem měla, dělám dodatečné nebo musím někde do vnitřních dokladů zaúčtovat rozdíl a uvést v řádném následujícím přiznání.
moc se v tom teda nevyznám
děkuji