2x uplatněné DPH-jak to opravit? PROSÍM

• (neregistrovaný)

23. 1. 2009 18:47

Dobrý den, ve II.kvartálu jsem omylem uplatnila DPH ze zálohové faktury a uplatnila jsem ho ještě jednou ve III. kvartálu z FAP. Prosím, jak to mám co nejefektivněji opravit? Nechce se mi podávat opravné přiznání, nešlo by to nějak zúčtovat ve IV.kvartálu? Děkuji moc
    Peťa

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 1. 2009 20:35

DanaW (neregistrovaný)

Re: 2x uplatněné DPH-jak to opravit? PRO
      podle mého názoru šlo a zcela klidně.... jen prostě ponesete následky za neoprávněně zúčtovaný odpočet......... tzn. vlastně úroky z prodlení a penále..... najdou-li to sami.....a budou vyšší, než přiznáte-li se sama hned.......

malé částky takto ale řeším, bez ohledu na to, zda bych měla....

• 23. 1. 2009 22:10

Peťa (neregistrovaný)

Dani jde o DPH ve výši 998,- Kč. Tak fakt nevím, ještě tu mám nějaké doklady, které jsem nezaúčtovala a nenárokovala, nemají datum, tak je tam asi šoupnu, ale to je tak za polovinu:-(
      Peťa

• 23. 1. 2009 22:27

DanaW (neregistrovaný)

nebudu rozhodovat za Vás....... k tomu nejsem oprávněná, nevím, jak jste pojištěná, na svém pojištění mám spoluúčast 10.000, takže počítám s tím, že pokud to najdou, tak to prostě zaplatím...... časové penále nebo úrok....... takovéhle maléry (a někdy i o trochu vyšší se prostě stanou), ale souhlasím s nápravou v jiném období - alespoň někdy - na konci chci, aby mi to "sedlo" prostě považuju za riziko podnikání a holt neomylná nejsem. .... takže jsou 2 možnosti:

vzít to na sebe a přijmout zodpovědnost a uhradit PŘÍPADNÉ následky, pokud zrovna přijdou kontrolovat....a vysvětlit klientovi..... stane-li se...

nebo být "mrtvej" brouk...... a vyčkávat, jestli 998,-- Kč při obratu nějakém bude vůbec někdo řešit. Jak jsem psala, Vy víte..... to je pocit, co?

• 23. 1. 2009 22:39

Peťa (neregistrovaný)

>>>>Dobrý den, ve II.kvartálu jsem omylem uplatnila DPH
      >>>>ze zálohové faktury a uplatnila jsem ho ještě jednou
      >>>>ve
      >>>>III. kvartálu z FAP. Prosím, jak to mám co
      >>>>nejefektivněji opravit? Nechce se mi podávat opravné
      >>>>přiznání,
      >>>>nešlo by to nějak zúčtovat ve IV.kvartálu? Děkuji moc
      >>>>Peťa
      >>>
      >>>

>
      >
      >nebudu rozhodovat za Vás....... k tomu nejsem
      >oprávněná, nevím, jak jste pojištěná, na svém pojištění mám
      >spoluúčast 10.000, takže počítám s tím, že pokud to
      >najdou, tak to prostě zaplatím...... časové penále nebo
      >úrok....... takovéhle maléry (a někdy i o trochu vyšší
      >se prostě stanou), ale souhlasím s nápravou v jiném
      >období - alespoň někdy - na konci chci, aby mi to
      >"sedlo" prostě považuju za riziko podnikání a holt
      >neomylná nejsem. .... takže jsou 2 možnosti:
      >
      >vzít to na sebe a přijmout zodpovědnost a uhradit
      >PŘÍPADNÉ následky, pokud zrovna přijdou kontrolovat....a
      >vysvětlit klientovi..... stane-li se...
      >
      >nebo být "mrtvej" brouk...... a vyčkávat, jestli
      >998,-- Kč při obratu nějakém bude vůbec někdo řešit. Jak
      >jsem psala, Vy víte..... to je pocit, co?
      >
      >no právě...ani mi nemluvte, pořád přemýšlím jak na to, taky jde o to, že když dám dodatečné, tak se automaticky prodližuje lhůta pro kontrolu FÚ, je to tak,že?
      Nejhorší na tom je, že ta firma která ty doklady vystavila, změnila úplně hlavičku, navíc to byl Daňový doklad k přijaté záloze s UZP a tak jsem to normálně zaúčtovala a v dalším kvartálu přišla faktura, to mi vůbec nedocvaklo spárovat, tím, že měla všechny náležitosti a logo jiný:-(((((
      už propočítám případné penále, takže 998x0,1%x 5let(ta horší varianta) kolem 1800,- kč, tak to by snad nebyla taková hrůza:-_________

• 26. 1. 2009 8:51

Peťa (neregistrovaný)

Dani, ještě přemýšlím, že když bych nedala to dodatečn, tak jak to pěněžně opravit, mám jim prostě těch 998,- Kč zaplatit navíc? Nebo vytvořit ID, ale jak to zaúčtovat, aby se mi dostalo to DPH do IV.kv.08,díky moc
      Peťa

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).