Nakup HM od soukrome osoby-doklady

• (neregistrovaný)

23. 1. 2009 20:11

Dobry den, jako fotograf nakupuji nejen novou techniku, ale i pouzitou. Pokud ji koupim na inzerat od soukrome osoby, mohu dat do ucta smlouvu mezi nami, nebo musim dat fotak ocenit a dat do ucta v cene jakou urci znalec? Dekuji za odpoved. (osvc a de)

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 1. 2009 20:26

Venda (neregistrovaný)

Re: Nakup HM od soukrome osoby-doklady
      já bych měla ještě dotázek - mám stejný případ, akorát že jsem přes aukro nakoupil reklamní panel od soukromé osoby, která mi to poslala na dobírku, takže mám jen lístek, že jsem zaplatila dobírku - ten tedy mohu dát jako daňový výdaj?

• 23. 1. 2009 20:33

Ila (neregistrovaný)

V tomto případě bych byla opatrná, obávám se, že lístek o úhradě nezajišťuje dostatečnou průkaznost toho, co za něj bylo pořízeno. Pokuste se sepsat kupní smlouvu s prodávajícím, pokud to lze, bez toho bych to z titulu opatrnosti dala nedaňově.

• 23. 1. 2009 20:54

DanaW (neregistrovaný)

Kupní smlouva nebude třeba, prokážete -li - když jste nesmazal, v seznamu aukcí nebo e-mailu, co jste vydražil a za kolik....... pokud je prodávající plátcem DPH a párkrát jsem něco firemně vydražila, požádala jsem o doklad, jinak si prostě tisknu vyhranou dražbu

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).