Musím tento příležitostný příjem zdanit?

• (neregistrovaný)

23. 1. 2009 20:14

jsem zaměstnanec.
    O dovolené jsem pomáhal na farmě a dostal za to 14 500 Kč.
    Majitel firmy mi dal výdajový doklad že jsem tuto částku přijal jako přílležitostnou práci.
    nebyl jsem u něj zaměstnaný na žádnou dohodu či smlouvu.
    Musím tento příjem zdanit?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 1. 2009 20:23

Ila (neregistrovaný)

Re: Musím tento příležitostný příjem zda
      Nemusíte podle §10 odst.3a) nemusíte zdaňovat příjem z příležitostné činnosti do výše 20000,- za zdaňovací období.

• 23. 1. 2009 21:07

Calla (neregistrovaný)

Jenže tak jednoduché to není - nezapomeňte na povinnost podat daňové přiznání k dani z příjmů FO, které má povinnost podat poplatník, který v uplynulém roce pobíral příjmy ze závislé činnosti a funkční požitky podle § 6 souběžně od více plátců a měl i jiné příjmy podle § 7 až 10 vyšší než 6 000 Kč...

• 23. 1. 2009 21:55

DanaW (neregistrovaný)

souhlasím není... ale:

který v uplynulém roce pobíral příjmy ze závislé činnosti a funkční požitky podle § 6 souběžně od více plátců

• 24. 1. 2009 11:17

Calla (neregistrovaný)

souhlas - o to právě jde, pán víc nenapsal. Musí sí zvážit, zda byl pouze zaměstnanec u jedné firmy a jedinkrát za rok pomohl na farmě (pak je Vaše odpověď 100%), anebo zda toho bylo víc - tj zaměstnanec, pak na vedlejší činnost nebo DPP nad 5 tis - párkrát tam i onde a k tomu 1 příležitostné příp. pronajímá byt apod. Ze své praxe vím, že lidé neuvádí víc než si myslí, že je důležité a skutečnost je pak trochu jiná :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).